De 6 beste apps van augustus 2019 (+ het belangrijkste nieuws)

Voor de meeste zit de vakantie er weer op; maar het nieuws ging de afgelopen maand gewoon door. Daarbij hebben we op DroidApp ook weer veel interessante apps en specials behandeld; waaronder de weer-app test 2019. We zetten het beste van augustus op een rij.

Android in augustus

We hebben weer een paar mooie zonnige dagen achter de rug. DroidApp heeft in 2019 weer een half jaar lang onderzoek gedaan naar de beste weer-app in onze weer-app test 2019. We kunnen vast verklappen, we hebben een nieuwe winnaar!

In augustus was er verder nog nieuws over de Samsung Galaxy Note 10, welke deze maand werd aangekondigd en verkrijgbaar is. Ook Huawei had een grootse aankondiging. Het presenteerde haar nieuwe besturingssysteem HarmonyOS en liet EMUI 10 zien. Google kwam met het nieuws vier nieuwe functies toe te voegen voor Google Maps en ook werden de nieuwe EISA Awards uitgereikt. Onder andere de Huawei P30 Pro en OnePlus 7 Pro vielen in de prijzen.

Nokia maakte bekend voor haar eerste lichting smartphones de updatetermijn nog met een jaar te verlengen. In de Google Play Store krijgen gebruikers vanaf nu het nieuwe design te zien en Motorola presenteerde de Motorola One Action die vanaf nu ook verkrijgbaar is.

Bijzonder nieuws ook vanuit Google. Bij nieuwere Android-versies worden geen zoetige namen meer gebruikt. Android Q zal definitief door het leven gaan als Android 10. Ook is de huisstijl en het logo wat veranderd. T-Mobile start deze maand met eSIM en Nokia heeft bekend gemaakt in een updateschema, welke toestellen de Android 10 update zullen krijgen.

Reviews

In augustus hebben we weer een reeks interessante reviews gepubliceerd. Denk aan de high-end smartphones van LG en Sony; een robotstofzuiger en een Android One-toestel van Motorola.

Vergeten

In onze wekelijkse rubriek ‘De vergeten telefoon’ en ‘De vergeten smartphone’ hebben we weer een aantal toestellen virtueel onder het stof vandaan gehaald. We blikken terug op de eerste Android van Huawei en meer interessante toestellen;


Beste apps

In de afgelopen maand hebben we verschillende applicaties besproken. Hieronder vind je een overzicht met de beste apps van augustus 2019.

Shade Launcher

Shade Launcher

Shade Launcher is een launcher voor Android, gebaseerd op de launcher van de Pixel-devices. Met de minimalistische launcher kun je kiezen voor verschillende thema’s en vind je bovenaan een widget met de meest recente notificatie. Er is ondersteuning voor icon packs en adaptive icons. Alles over deze launcher lees je in ons artikel over Shade Launcher.

Shade Launcher
Shade Launcher
Ontwikkelaar: Amir Zaidi
Prijs: Gratis

Google Maps

We hebben Google Maps al veel malen besproken op DroidApp. Ik kan zelf niet zonder Google Maps; en nu is Maps nog beter geworden. Middels updates zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd. Vanaf nu vind je nieuwe navigatie-aanwijzingen en kent de tijdlijn veel verbeteringen; en is deze nu nog uitgebreider.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Post-it app

Post-it

Misschien zit heel je bureau of monitor wel vol met post-it notitiepapiertjes. Vanaf nu kan dat een stuk minder worden. Er is een heuse Post-it app uitgebracht. Hiermee kun je notities maken, maar ook aan de slag met een brainstorm of to-do. Hierbij kun je foto’s importeren, penselen aanpassen en je post-it bord delen met anderen; bijvoorbeeld als PowerPoint, Excel of PDF.

Post-it®
Post-it®
Ontwikkelaar: 3M Company
Prijs: Gratis

SlimThuis app

SlimThuis

Verzekeraar Interpolis heeft de SlimThuis app uitgebracht. Met deze applicatie kun je een groot aantal tips vinden om je huis veiliger te maken. Niet alleen tegen inbraak maar bijvoorbeeld ook tegen wateroverlast of brand. Met de InbraakBarometer kun je bekijken hoe groot de kans op inbraak is in jouw buurt.

SlimThuis app
SlimThuis app
Ontwikkelaar: Interpolis
Prijs: Gratis

IFTTT

IFTTT

IFTTT is een erg handig platform waarbij je verschillende apparaten en diensten aan elkaar kunt koppelen. Je slimme verlichting uitschakelen als je telefoon je WiFi-netwerk verlaat of de robotstofzuiger laten beginnen met zijn rondje als jij de deur uit loopt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Met de laatste update krijg je toegang tot een nieuw design en verschillende andere verbeteringen.

IFTTT
IFTTT
Ontwikkelaar: IFTTT, Inc
Prijs: Gratis

ActionDash 4.0

ActionDash

ActionDash is een handige applicatie welke kan dienen als alternatief voor Digital Wellbeing van Google. In augustus is ActionDash 4.0 uitgebracht. Vanaf nu kun je de Focus Mode inplannen zodat je op eigen gekozen tijden niet meer de verleiding kunt inwilligen om een bepaalde app te gebruiken. Met de update zijn overigens nog veel meer verbeteringen toegevoegd. Met een vorige update werd het al mogelijk gemaakt om een limiet te koppelen aan je app-gebruik.

ActionDash: Schermtijd
ActionDash: Schermtijd
Ontwikkelaar: ActionDash
Prijs: Gratis

Bonus-tip: DroidApp App

De DroidApp App mag natuurlijk niet ontbreken op je smartphone. Met onze gratis applicatie maak je, reclamevrij, kennis met het laatste Android-nieuws. Daarbij vind je er reviews, tips, specials en heb je toegang tot de actuele prijzen en specificaties van bijna alle smartphones.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel