Google Maps start uitrol van 4 nieuwe toffe functies voor Android-app

De applicatie van Google Maps wordt uitgebreid met nog eens vier nieuwe functies. Gisteren werden de navigatie-aanwijzingen al verbeterd en voorzien van een nieuw ontwerp. Nieuw is onder andere de Live View wandelnavigatie.

Nieuwe functies voor Google Maps

Google Nederland laat weten dat is begonnen met het uitrollen van nieuwe updates voor de Google Maps app voor Android. Met de nieuwe update worden meerdere nieuwe functies toegevoegd. Gisteren schreven we al dat de navigatie-aanwijzingen in Google Maps vernieuwd waren en daarbij ook uitgeklapt konden worden. In het bericht van Google wordt duidelijk dat we 4 nieuwe functies kunnen verwachten.

Google Maps navigatie AR

Live View wandelnavigatie

Google presenteerde tijdens het eigen I/O event in 2018 de functie AR navigatie, ofwel Live View wandelnavigatie. Hiermee kun je tijdens het wandelen precies om je heen kijken, waarbij er gebruik gemaakt wordt van de camera. Zo weet je direct (dankzij de pijlen) of je de goede kant op loopt. Dit moet de manier van navigeren voor voetgangers verbeteren en verduidelijken. In de afgelopen maanden is de functie getest onder een kleine groep gebruikers; dat moet vanaf deze week breder uitgerold worden. Je toestel dient hiervoor wel te beschikken over ARCore. Doorgaans hebben alle high-end smartphones dit en veel mid-end toestellen.

Google Maps match

Jouw match

Toch lijkt het niet om alleen maar nieuwe functies te gaan. Zo is één van de nieuwe functies ‘Jouw match’ waarmee je direct kunt zien of een restaurant aansluit op je voorkeuren. Tevens kun je zien hoe lang je gemiddeld op een vrije tafel moet wachten en in sommige gevallen kun je direct een tafel reserveren. Enige tijd geleden werd ook de gerechtenfunctie geïntroduceerd met foto’s van gerechten.

Boekingen

Een andere nieuwe functie die Google presenteert is het bekijken van boekingen en reserveringen. Het gaat bijvoorbeeld om vliegtickets en hotelovernachtingen. Deze moet je kunnen raadplegen via het zijmenu. De functie lijkt overgenomen te worden van Google Trips, de reis-app die Google van de week definitief ’tot ziens’ zei. Deze informatie moet ook offline beschikbaar zijn. De reserveringen worden, als we kijken naar de werking van Trips, ingeladen uit je Gmail account.

Google Maps tijdlijn

Tijdlijn

Google Maps bevat ook verbeteringen voor de tijdlijn-functie. Hiermee kun je precies zien wanneer je waar bent geweest. Dit kan in sommige gevallen best nog eens handig zijn om terug te zoeken. In de nieuwe versie van de locatiegeschiedenis kun je een overzicht raadplegen met de locaties die je in verschillende landen en steden hebt bezocht. Tevens kun je doorklikken naar de categorieën zoals luchthavens, restaurants, winkels, hotels en attractieparken. Je kunt er ook een aantekening bij maken en je aanbeveling delen.

Uitrol

Jouw Match is al beschikbaar in Google Maps, maar de rest van de functionaliteit lijkt nog niet breed beschikbaar te zijn. Dat moet in de komende weken gaan veranderen. De uitrol van de nieuwe functionaliteit in de Google Maps app kan namelijk enige tijd in beslag nemen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel