Actuele beschikbaarheid deelfietsen wordt toegevoegd aan Google Maps

Er is een nieuwe server-side update uitgerold voor de Google Maps app. Voor degenen die graag op vakantie gebruik willen maken van deelfietsen, biedt het nieuwe mogelijkheden.

Deelfietsen in Google Maps

Steden kun je op verschillende manieren ontdekken. Natuurlijk met het openbaar vervoer, te voet, met hulp van een taxi of zelfs per step. Een fiets kan ook een uitstekend hulpmiddel zijn voor het verkennen van een stad, of om jezelf door de stad te verplaatsen.

Google Maps heeft een nieuwe feature toegevoegd, waarbij je direct de actuele beschikbaarheid kunt terugvinden van deelfietsen. Hierbij kan Maps overweg met tal van deelfietssystemen overweg. Voor de verwerking van de gegevens werkt Google samen met Ito World.

Google Maps gedeelde fietsen

Dankzij de integratie van deelfietsen, hoef je niet meer per verschillende stad een andere app te downloaden om te kijken of er fietsen beschikbaar zijn. Je ziet direct of er nog een fiets voor je klaarstaat. De informatie hierover is zoals gezegd real-time. Je ziet hoeveel fietsen er maximaal kunnen staan, samen met het aantal dat nu beschikbaar is. Je kunt geen fiets via Google Maps reserveren of betalen.

De functionaliteit is vanaf nu beschikbaar in 24 steden, maar helaas nog niet in Nederland. In België kun je de deelfietsen in Google Maps terugvinden in Brussel. De steden waarin je het kunt gebruiken zijn; Barcelona, Berlijn, Brussel, Boedapest, Chicago, Dublin, Hamburg, Helsinki, Kaohsiung, Londen, Los Angeles, Lyon, Madrid, Mexico City, Montreal, New Taipei City, New York City, Rio de Janeiro, San Francisco Bay Area, São Paulo, Toronto, Vienna, Warschau en Zürich.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel