Google Maps 10.22.1: navigatie-aanwijzingen krijgen nieuw design

In de Google Maps app vind je vanaf nu een nieuwe vormgeving van de navigatie-aanwijzingen. Het oogt nu allemaal net wat moderner en je hebt meer opties.

Google Maps met nieuwe navigatie-design

Navigeren met Google Maps is ideaal; voor naar je werk, op vakantie of om welke reden dan ook. Daarbij kun je ook offline navigeren met Maps. In de Play Store staat nu een update klaar voor Google Maps waarbij we een welkome verbetering terugvinden.

Google Maps 10.22.1

De navigatie-aanwijzingen die je te zien krijgt tijdens het navigeren zijn vernieuwd. In plaats van de groene balk die de hele breedte van het scherm inneemt, zijn er nu een soort van drijvende rechthoeken met afgeronde hoeken. Tevens zien we dat het lettertype van de aanwijzingen veranderd is en zie je ook wat de volgende stap is.

Nieuw is dat je voortaan op de aanwijzing kunt tikken. Dit kon bij eerdere versies van Google Maps niet. Wanneer je op de groene banner tikt, krijg je de stap ná de eerstvolgende stap te zien. Tevens kun je ervoor kiezen om een alternatieve route te tonen op de kaart. Eerder kon je dit alleen selecteren via de witte balk onderin beeld.

Google Maps navigatie aanwijzingen

Update

De nieuwe navigatie-interface vinden we terug in Google Maps 10.22.1. Deze wordt vanaf nu beschikbaar gesteld via de Google Play Store.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel