Huawei presenteert nieuwe skin: EMUI 10 – in september voor P30-serie

Huawei heeft vandaag een aantal aankondigingen gedaan. Zagen we eerder al het nieuwe besturingssysteem, zien we nu het nieuwe EMUI 10. Hierbij is er goed nieuws voor de bezitters van een Huawei P30 of P30 Pro.

EMUI 10

Zoals verwacht heeft Huawei een eerste blik gegeven op haar nieuwe EMUI 10 skin. Deze skin vervangt de originele Android-interface en is verder verbeterd. De EMUI 10 skin zullen we terug gaan zien op de toestellen met Android Q van Honor en Huawei. In EMUI 10 zien we verschillende nieuwe functies die toegevoegd gaan worden aan de nieuwe versie. Vandaag kwam Huawei ook met de aankondiging van HarmonyOS, het eigen besturingssysteem.

Huawei EMUI 10

Donker thema

Toch is het opvallend dat Huawei niet gek veel heeft gedeeld over het nieuwe EMUI 10. Wel is duidelijk dat er een systeembreed donker thema in EMUI aanwezig zal zijn. De verschillende onderdelen in de interface zoals (systeem-) apps, menu’s en andere plekken zullen dan de donkere modus overnemen. Ook apps van derden zullen, indien dit aanwezig is, het donkere thema overnemen.

EMUI 10 functies

Interface en Always On Display

Huawei heeft in EMUI 10 ook andere verbeteringen doorgevoerd. Er is een nieuw ‘User Experience’ design, wat zich vertaalt in vernieuwde icoontjes, snellere animaties en graphics en een algemene verbetering van de prestaties. De vernieuwde icoontjes zijn meer geanimeerd en wat ronder. De tiende versie van EMUI komt ook met verbeteringen voor het Always On Display. Denk aan meer klokstijlen, een kalender en verschillende extra opties voor het scherm.

Tevens moet EMUI 10 stukken sneller werken. Volgens de Chinese fabrikant is ook GPU Turbo, wat vooral handig is bij het spelen van games, verbeterd en is dit nu 60 procent sneller dan onder EMUI 9.1. Dankzij Link Turbo is ook het gebruik van draadloze verbindingen met 70 procent sneller geworden.

Huawei conference emui 10

Beta

Voor de Huawei P30 en P30 Pro zal vanaf 8 september een beta vrijgegeven worden van EMUI 10. Feedback wat daarmee verzameld wordt, wordt gebruikt om de definitieve versie van de nieuwe skin te verbeteren. Het is niet bekend op dit moment of die datum alleen voor China geldt, of ook voor de P30-bezitters in andere landen.

Als er meer nieuws is over EMUI 10, houden we je uiteraard op de hoogte!

Zie hier een preview van de nieuwe EMUI

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 497,00 euro

Foto’s via XDA

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel