Huawei: ‘EMUI 10 komt 9 augustus, eerste HongMeng OS telefoon in Q4’

Het is een bijzonder jaar voor Huawei. Door alle sancties kampt de fabrikant met problemen. Echter houdt dat de ontwikkelingen niet helemaal tegen. Deze week zouden we EMUI 10 kunnen gaan zien, en er is ook nieuws over het eigen HongMeng OS.

Huawei EMUI 10

Huawei zou van plan zijn om op 9 augustus haar nieuwe Android-skin uit te brengen. EMUI 10 moet de nieuwe versie van de eigen skin over Android 10 Q zijn, waarbij de fabrikant naar verwachting weer verschillende verbeteringen heeft doorgevoerd. Op het ontwikkelaarsportaal van Huawei China wordt de datum genoemd, waarbij EMUI 10 is gebaseerd op Android Q.

Naar verluidt zou EMUI 10 voorzien zijn van verbeteringen in de interface, waarbij er meer aandacht is besteed aan ontwerp en effecten. Tevens zouden er nieuwe opties voor het beheren en sorteren aanwezig zijn in de galerij-app. Er komen meer personalisatie-opties voor thema’s, achtergronden en lettertypes en optimalisaties doorgevoerd worden in animaties, het spelen van games en het afspelen van video’s.

Honor 20 Lite voorkant

HongMeng OS

HongMeng OS zou het nieuwe besturingssysteem van Huawei zijn, en daar komen we naar verwachting op 9 augustus ook meer over te weten. Als de berichten kloppen zou Honor tijdens een event voor de Chinese markt een Smart TV willen presenteren met HongMeng OS.

Opvallend is dat Huawei eerder nog aangaf dat HongMeng OS niet bedoeld zou zijn voor mobiele telefoons. Toch melden bronnen dat Huawei een smartphone met HongMeng OS zou willen presenteren, en wel in Q4 2019. Huawei zou de smartphone naast de Mate 30-serie willen presenteren en miljoenen eenheden produceren van dit nieuwe toestel. De smartphone zou 2000 yuan kosten; wat neerkomt op 250 euro exclusief belastingen en heffingen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel