Huawei brengt EMUI 9.1 naar 24 smartphones: dit is de planning

Er verscheen eerder al een overzicht met de releasedata van EMUI 9 voor de verschillende Huawei-devices. Nu wordt de planning voor EMUI 9.1 gedeeld, waarbij 24 (ook oudere) smartphones deze update zullen krijgen.

EMUI 9.1 voor Huawei

Huawei heeft bekend gemaakt dat er 24 toestellen zijn die de update krijgen naar EMUI 9.1. Deze skin is gebaseerd op Android 9 Pie en wordt vanaf deze maand uitgerold. Eerder verscheen al een schema van Huawei waarin beloofd werd dat bepaalde toestellen Android 9 met EMUI 9 zouden krijgen. Nu gaat het dus specifiek om EMUI 9.1.

In EMUI 9.1 zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd door Huawei. Dankzij GPU Turbo 3.0 krijg je een nog betere en snellere game-ervaring. Daarnaast wordt de gebruikerservaring verbeterd, is het aantal scèneherkenningsmogelijkheden in de camera (middels AI) uitgebreid en dus de camera verder verbeterd. Tevens heeft Huawei in EMUI 9.1 de interface licht onder handen genomen en bevat deze nieuwe achtergronden en thema’s. Dit zien we ook terug in de iets gewijzigde icoontjes.

Huawei P30 Pro notch

Een andere nieuwe functie is Digital Wellbeing; deze feature maakt deel uit van Android Pie en biedt Huawei al aan op verschillende smartphones. Je kunt zien hoe vaak je eigenlijk in de weer bent met je telefoon. Denk aan het aantal ontgrendelingen, de hoeveelheid notificaties en hoeveel minuten je een app die dag hebt verbruikt.

De uitrol

De update wordt vanaf deze maand verspreid, beweert Huawei. Echter is dit niet helemaal waar. Voor de Huawei Mate 20 Pro is Huawei vorige maand al begonnen met het uitrollen van EMUI 9.1 als grote update. Ook de P Smart en P20 Lite zijn reeds bijgewerkt. We vermoeden dat dit de uiterlijke termijnen zijn waarin de update verspreid wordt.

EMUI 9.1 wordt niet alleen voor de high-end toestellen verspreid. Smartphones zoals de Huawei Mate 9, Huawei Y6 (2019). Huawei Y5 (2019) en de Huawei P10-serie krijgen de update ook aangeboden. Het overzicht van de tijdsplanning vind je hieronder. De P30 en P30 Pro draaien al op EMUI 9.1.

Huawei EMUI 9.1 update

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 482,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel