EMUI 10: een eerste voorproefje van nieuwe Huawei-skin (video)

Huawei heeft enkele dagen geleden het nieuwe EMUI 10 officieel aangekondigd. Inmiddels kunnen we de eerste details delen en zien we een video met de nieuwe werking van de skin van Huawei.

EMUI 10 in video

EMUI 10 is de nieuwe skin van Huawei welke gebaseerd is op het nieuwe Android Q, welke eveneens versie 10 bij zich draagt. De heren van XDA geven een eerste voorproefje van de nieuwe laag over Android, en daaruit komen een aantal opvallende veranderingen.

EMUI 10 instellingen

Donkere modus en instellingen

In tegenstelling tot wat Google wil, zal EMUI 10 de donkere modus alle apps overschrijven. Google wil dit niet omdat er problemen kunnen ontstaan door dit te forceren. Dit wordt namelijk ook doorgevoerd voor de apps van derden. Echter is het goed mogelijk dat in de definitieve versie van EMUI 10 dit niet toegepast wordt.

Huawei heeft in EMUI 10 ook de vormgeving en volgorde van de instellingen aangepast. Positief is dat Huawei veel opties aanbiedt in haar menu met instellingen, maar hierdoor kan het weleens voorkomen dat je een optie over het hoofd ziet. Dat moet met EMUI 10 verleden tijd zijn.

EMUI 10 camera

Camera-app

De camera-app is ook vernieuwd. Wat onder andere opvalt is dat de streep onder de naam van de actieve modus (denk aan foto, video of dergelijke) is vervangen door een rode stip. Een belangrijke nieuwe functie is dat je voortaan omhoog kunt vegen om het menu te openen. Een zeer welkome toevoeging.

EMUI 10 quick settings

Quick settings

De snelle instellingen, bijvoorbeeld om snel WiFi, Bluetooth of de zaklamp in te schakelen, zijn met EMUI 10 ook verbeterd. Vooral op grote toestellen is het soms niet heel gemakkelijk gemaakt om deze met één hand te bedienen. Dat is met de nieuwe versie wel zo; en verschijnen bij het volledig uitschuiven van de quick settings de instellingen meer naar beneden, waardoor ze meer onder handbereik van je duim zitten.

EMUI 10 bevat verder nog verschillende andere verbeteringen. Denk aan nieuwe animaties en andere optimalisaties. De collega’s van XDA hebben onderstaande video gemaakt met een eerste hands-on.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 488,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel