OnePlus TV gelanceerd: twee Android TV-modellen vol snufjes

OnePlus kondigde gisteren haar nieuwe OnePlus 7T smartphone aan. Echter heeft de fabrikant nog een presentatie voor je klaarstaan; de introductie van de televisies. Het is de TV 55 Q1 en TV 55 Q1 Pro, allebei voorzien van Android TV en nog veel meer.

OnePlus TV

Naast de aankondiging van de nieuwe OnePlus 7T, is er ook nog een andere presentatie geweest van de Chinese fabrikant. Nadat eerder al geruchten en berichten rondgingen over de nieuwe OnePlus TV, is deze samen met de 7T geïntroduceerd. De televisies hebben de modelnamen 55 Q1 en 55 Q1 Pro gekregen. Ze draaien allebei op het Android TV platform en hebben een geïntegreerde soundbar voor de beste geluidskwaliteit. Over Android TV ligt een OxygenOS sausje, wat resulteert in de naam OnePlus Connect.

OnePlus TV 55 Q1

Zoals de naam al aangeeft hebben ze allebei een 55 inch beeldscherm met ondersteuning voor 4K en HDR. OnePlus kiest voor een Quantum LED-televisie, ofwel QLED. Als we de fabrikant mogen geloven, heeft de televisie van de fabrikant het hoogste NTSC-percentage, wat zorgt voor een enorm kleurenspectrum met de rijkste kleuren.

De geïntegreerde soundbar zien we terug bij de OnePlus TV 55 Q1 Pro, wat overigens het enige verschil is met de Q1. Deze schuift, wanneer de televisie wordt ingeschakeld, vanzelf naar beneden. Wanneer je hem niet gebruikt wordt deze in de behuizing verstopt. Deze speaker heeft Dolby Vision en Dolby Atmos, voor een betere geluidskwaliteit. OnePlus voorziet de 55 Q1 van vier ingebouwde speakers. Voor de bingewatcher; Netflix-ondersteuning wordt later dit jaar toegevoegd.

De televisies kunnen bediend worden met de eigen OnePlus Connect-app. Deze dient als afstandsbediening en is beschikbaar in de Play Store, voor alle Android-toestellen. Dankzij de handige integraties wordt bijvoorbeeld het geluid van je tv zachter gezegd als je gebeld wordt. Ook kan de tv bediend worden met een aluminium afstandsbediening. Dankzij de microfoon kun je de tv bedienen middels commando’s via de Google Assistent.

Naar Nederland?

De OnePlus TV’s zijn geïntroduceerd in India. OnePlus heeft aan DroidApp laten weten dat de televisies niet naar Nederland komen. De prijzen liggen omgerekend rond de 900 euro voor de 55 Q1 en een kleine 1300 euro voor de 55 Q1 Pro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel