ANWB Onderweg 4.0: app krijgt nieuw design en melding gratis parkeren

De ANWB Onderweg-app is een handige toepassing voor verschillende zaken. Denk aan het plannen van je route en parkeerplekken vinden. Met de nieuwste update naar ANWB Onderweg 4.0 wordt het design verbeterd en de functionaliteit uitgebreid.

ANWB Onderweg 4.0

In de Google Play Store is een update uitgebracht voor de ANWB Onderweg app. Met deze update is het design verbeterd en heb je nog sneller toegang tot de functies die je nodig hebt. Voorheen vond je alles terug op het startscherm van de app, dat is nu niet langer meer het geval.

ANWB Onderweg 3.14

Bij het openen van de app vind je onderin beeld een navigatiebalk. Daarin vind je de opties verkeer, parkeren, tanken en meer. Onder meer vind je onder andere de instellingen terug. Onder tanken heb je toegang tot de tankstations met de laatst bekende prijzen. Onder verkeer vind je direct de opgeslagen routes, bijvoorbeeld naar je werk, maar ook een overzicht met files en een kaartweergave van de files.

ANWB Onderweg parkeren

Parkeren

De meeste veranderingen vind je in de ANWB Onderweg 4.0 app terug onder ‘Parkeren’. Voortaan niet alles meer samengevat op het startscherm, maar direct de juiste informatie in een scherm. Bovenaan kun je de zoekfunctie gebruiken voor bijvoorbeeld het zoeken van een parkeerzone, adres of postcode. Daaronder vind je drie parkeerlocaties die het meest in de buurt van je huidige locatie liggen.

Nieuw is dat, indien beschikbaar, een gratis parkeergelegenheid getoond wordt. Hierbij wordt dan getoond dat het ‘waarschijnlijk gratis’ is. Het is dus altijd goed om even in de omgeving te kijken of er niet toch een parkeerautomaat staat waar je geld in moet stoppen.

Update

De update wordt vanaf nu uitgerold voor de ANWB Onderweg app. Versie 4.0 wordt gefaseerd uitgerold, waardoor het even kan duren voordat iedereen de update heeft.

ANWB Onderweg & Wegenwacht
ANWB Onderweg & Wegenwacht
Ontwikkelaar: ANWB
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel