ANWB Fietsen app 2.0: nieuw design en de beste fietsroutes

In de Play Store heeft de ANWB de Fietsen-app voorzien van een update. In ANWB Fietsen app 2.0 is het design verbeterd en zien we verschillende nieuwe functies. Daarnaast worden binnenkort nieuwe features verwacht, zo laat de ANWB weten.

ANWB Fietsen app 2.0

Voor de fietsliefhebber zijn er verschillende applicaties die alles uit je fietstocht halen. Eén van deze apps is de ANWB Fietsen app, waarvan in 2013 de eerste versie verscheen. In 2015 werd de app geüpdatet waarbij de functionaliteit volledig gratis beschikbaar werd gesteld. Dit was overigens ook direct de laatste update van de toepassing. Nu staat versie 2.0 klaar van de ANWB Fietsen app.

In de nieuwe update die nu is uitgebracht en gefaseerd wordt uitgerold, zien we als eerst een nieuw design. De applicatie helpt je nu nog beter met het uitstippelen van je meest ideale fietsroute. Daarbij kun je middels knooppunten de fietsroute volgen en krijg je aanvullende informatie over wat je onderweg tegen kan komen. Informatie over ANWB Gastvrij punten en de daarbij horende fietsenwinkels worden ook in de app weergegeven. Bij Gastvrij Plus punten heb je tevens de beschikking over een bandenplaksetje en is er een oplaadpunt.

De ontwikkelaars laten weten dat dit voorlopig niet de laatste update is. In de toekomst zullen meer functies toegevoegd worden aan de ANWB Fietsen app. Het design in versie 2.0 doet meer denken aan de nieuwste versie van de ANWB Onderweg app 3.0 die eerder dit jaar werd uitgebracht.

Eigen routes

Een kritiekpunt van deze versie van de fietsen-app is dat je niet meer zelf een route kunt maken. Eerder gemaakte routes worden ook niet meegenomen, dus is het verstandig voor het updaten ergens te noteren of er screenshots van te maken.

Je kunt de update downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button. Wil je nog meer inspiratie? Lees dan ons uitgebreide artikel vol met fiets apps.

ANWB Eropuit
ANWB Eropuit
Ontwikkelaar: ANWB
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel