De vergeten telefoon: Sony Ericsson Z530i

In deze editie van ‘De vergeten telefoon’ bespreken we de Sony Ericsson Z530i. Het toestel verscheen in 2006 en had een eigentijds design. Wat is er zo bijzonder aan deze clamshell van Sony Ericsson?

Sony Ericsson Z530i

Ruim 13 jaar geleden bracht Sony Ericsson haar nieuwe telefoon uit; de Z530i. De telefoon werd samen met vijf andere toestellen aangekondigd, waaronder de K800 Cyber-shot. De Sony Ericsson Z530i was een clamshell-telefoon, ofwel een toestel met een klepje. Eenmaal opengeklapt verscheen het 1,8 inch beeldscherm met een resolutie van 160 x 128 pixels. Aan de buitenkant was er nog een kleiner monochroom beeldscherm. Hier zag je bijvoorbeeld de datum, tijd en eventuele sms’jes die waren binnengekomen.

Sony Ericsson Z530i

Het toetsenbord was herkenbaar als Sony Ericsson. De toetsen waren cirkelvormig. Daarbij waren de toetsen verlicht met een oranje kleur. De Z530i van Sony Ericsson was vrij gemakkelijk te herkennen aan de herkenbare ‘beugel’. De plastic voor- en achterkant was voorzien van rubber, waardoor het toestel goed in de hand lag.

De Sony Ericsson Z530i had 28MB aan opslagruimte, en dit kon uitgebreid worden met een Memory Stick Micro-geheugenkaart. Opvallend was dat deze maximaal 2GB groot kon zijn. Ruim voldoende voor al je bestanden zoals foto’s en muziek. De Z530i bood verder een VGA-camera, een camera dus met 0,3 megapixel. Filmen was geen ijzersterke feature van de telefoon; de videocamera had een maximale beeldresolutie van 176 x 144 pixels. Verder voorzag Sony Ericsson het toestel van infrarood, Bluetooth en verschillende games. Eén van deze games was Neopets. Ook was er een 900 mAh accu.

Sony Ericsson bracht de Z530i uit voor een bedrag van rond de 100-150 euro.

Sony Ericsson Z530i samengevat in 3 punten:

  • Opvallend design
  • 1,8 inch beeldscherm
  • 28MB opslagruimte
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel