De vergeten smartphone: Samsung Galaxy S3 Mini

In deze editie van ‘De vergeten smartphone’ bespreken we de Samsung Galaxy S3 Mini, die ook wel Samsung Galaxy S III Mini werd genoemd. Het toestel verscheen in 2012 en dat was in de tijd waarin we écht compacte smartphones zagen.

Samsung Galaxy S3 Mini

Zo’n zeven jaar geleden bracht Samsung een vrij uitgebreide smartphone uit, gehuld in een compact jasje. Het was de Samsung Galaxy S III Mini met typenummer i8190. Vergeleken met nu waren veel toestellen die destijds werden uitgebracht compact, dus laat staan hoe klein de S3 Mini was. De Mini was zoals de naam al aangaf de kleine versie van de erg populaire Samsung Galaxy S III.

Samsung Galaxy S3 Mini

Net als zijn grote broer was het Mini model ‘geïnspireerd op de natuur’ zoals dat bij de S3 ook was. Hier vonden we dan ook de erg bekende Whistle-fluit ringtone terug die je her en der nog weleens langs hoort komen. Het ontwerp was mooi afgerond en lag mede dankzij het formaat goed in de hand. Toch kon de telefoon niet op alle gebieden tippen aan de grote Galaxy S III. Toch was de Mini een succesmodel.

Het toestel had een 4,0 inch Super AMOLED-touchscreen met een resolutie van 800 x 480 pixels. Daarbij had de telefoon een 1 GHz dual-core processor, 1GB RAM en 8GB opslagruimte. Samsung leverde de Galaxy S3 Mini met Android 4.1 Jelly Bean, samen met de TouchWiz skin. Hier zagen we dan de invloeden uit de natuur met ringtones en thema’s. Er waren ook verschillende functies terug te vinden op het toestel die Samsung exclusief aanbood.

Samsung Galaxy S III Mini

Denk aan S Voice voor spraakherkenning, Direct Call waarbij direct een nummer gebeld werd als het toestel tegen het oor werd gehouden. Ook kon het scherm aan blijven als je er naar bleef kijken. De Samsung Galaxy S3 Mini had een 5 megapixel camera, 0,3MP front-camera en 1500 mAh accu. De S3 Mini verscheen in vele kleuren, waaronder ook in een La Fleur editie.

We plaatsen altijd een video van een toestel in onze rubriek. Van de Galaxy S III Mini ontbreekt een goede video. We willen je in ieder geval de Whistle ringtone niet doen vergeten. Benieuwd naar alle Over The Horizon-ringtones? Bekijk dan hier de video.

Samsung Galaxy S3 Mini samengevat in 3 punten:

  • 4,0 inch beeldscherm
  • Geïnspireerd op de natuur
  • Interessante features
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel