Microsoft presenteert Surface Duo met Android en twee schermen

Microsoft heeft een nieuwe smartphone aangekondigd. In plaats van deze uit te rusten met Windows, is deze voorzien van Android. Bijzonder is de aanwezigheid van twee beeldschermen.

Microsoft Surface Duo

Op het eigen Surface-event heeft Microsoft een nieuwe smartphone aangekondigd. Het is een smartphone met twee beeldschermen. Het is weliswaar een opvouwbare telefoon, het beeldscherm is dat dus niet. Elk scherm heeft een grootte van 5,6 inch, welke samen een beeldschermgrootte oplevert van 8,3 inch. In het midden zitten stevige scharnieren, die doen denken aan een scharnier van een laptop. Tevens zien we aan de achterkant een witte achterkant, met het Microsoft-logo.

Microsoft Surface Duo 1

Microsoft levert de Surface Duo met een USB Type-C aansluiting. Het bedrijf geeft aan dat de focus van de smartphone op productiviteit ligt. Je kunt makkelijk multitasken dankzij de aanwezigheid van twee beeldschermen. Het is opvallend dat Microsoft de telefoon van Android voorziet, omdat het zelf bekend is van Windows. Toch zijn smartphones met Windows een beetje van de aardbodem verdwenen.

Microsoft Surface Duo

Volgens Microsoft werkt het bedrijf nauw samen met Google om het beste van Android te brengen. Je krijgt toegang tot de Google Play Store en de ‘brede wereld’ van Android-apps. Wel voorziet Microsoft Android van een eigen skin, die best aanwezig is. Op moment van tonen draait het apparaat op Android 9 Pie, maar mogelijk zal dit bij lancering een versie hoger zijn. Ditzelfde geldt voor de aanwezigheid van een Snapdragon 855 processor die mogelijk nog opgewaardeerd wordt.Microsoft surface Duo

Toch zal het nog even duren voordat we de Microsoft Surface Duo terug gaan zien in de winkel. Medio 2020 zou de smartphone gelanceerd moeten worden. Dat het apparaat nu al getoond wordt, heeft er vooral mee te maken dat ontwikkelaars warm gemaakt worden om met de ondersteuning voor dit apparaat aan de slag te gaan.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel