Android beveiligingsupdate oktober 2019: 27 patches met nieuwe update

Google heeft voor Android een nieuwe beveiligingsupdate vrijgegeven. Met de beveiligingsupdate van oktober 2019 worden wederom een groot aantal kwetsbaarheden aangepakt. Deze maand zijn dat er 27.

Beveiligingsupdate oktober

Iedere maand wordt er door Google een nieuwe security-patch vrijgegeven. Hierbij worden kwetsbaarheden in het Android-besturingssysteem aangepakt en opgelost. Fabrikanten gaan vervolgens met deze update aan de slag om zo hun toestellen de beste beveiliging te kunnen bieden.

Zoals iedere keer bestaat de update uit een groot aantal patches. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende onderdelen; denk aan de mate van risico, de Android-versie en bepaalde andere elementen. Eén van deze elementen is bijvoorbeeld het type processor. In totaal dicht de beveiligingsupdate van oktober 2019, 27 gevoelige plekken in het besturingssysteem. Een aantal van deze patches zijn ook bedoeld voor de nieuwste Android-versie; Android 10.

Zoals gezegd kunnen fabrikanten vanaf nu aan de slag met de nieuwe patch. De Galaxy A50 heeft de update reeds in Nederland al ontvangen, zo schreven we eerder. Ook de Pixel-toestellen krijgen deze update vanaf nu. Wanneer de update voor jouw smartphone binnenkomt rollen, dan horen we dat heel graag van je, samen met een screenshot. Stuur deze in een mailtje naar ons via de contact-pagina.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel