Android beveiligingsupdate september 2019: 49 patches gedicht

Google heeft een nieuwe security-patch vrijgegeven voor het Android-besturingssysteem. Dit keer is het de beveiligingsupdate van september waarin weer vele tientallen kwetsbaarheden worden aangepakt. De details ervan zetten we op een rij.

Android beveiligingsupdate september 2019

Iedere maand wordt voor Android een nieuwe beveiligingsupdate vrijgegeven. Hierbij worden de kwetsbaarheden verholpen die in de afgelopen tijd zijn opgespoord. Met beveiligingsupdate september 2019 gaat het deze keer om 49 lekken die zijn gedicht.

Zoals iedere maand wordt er ook deze keer weer onderscheid gemaakt tussen de mate van risico. Hierbij gaat het dus om grotere maar ook om wat kleinere kwetsbaarheden in het besturingssysteem. Niet iedere patch is voor ieder Android-toestel bedoeld. Een aantal patches zijn alleen bedoeld voor smartphones of tablets met componenten van Qualcomm of juist van NVIDIA.

Android 10

Er is ook al een kritieke kwetsbaarheid in Android 10 gevonden. Deze wordt met de september-patch direct gedicht. Toestellen die de update nu krijgen naar Android 10, krijgen daar direct de september-update bij. Gisteren was er de officiële aankondiging van Android 10. Alle nieuwe functies lees je terug in dit artikel.

Uitrol

Beveiligingsupdate september wordt vanaf nu uitgerold voor de Pixel-toestellen. Deze omvat geen verdere veranderingen ten opzichte van deze update voor de andere Android-toestellen. Toestellen van andere fabrikanten moeten nog even wachten op de update. De smartphonefabrikanten kunnen vanaf nu aan de slag met het optimaliseren van de update voor hun toestellen.

Heb jij een beveiligingsupdate binnengekregen op je smartphone? Dan horen we dat graag. Stuur je naam, welk toestel je hebt, samen met een screenshot van de update door naar ons per mail!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel