Google: ‘Samsung begint nog dit jaar met updaten naar Android 10’

Uit nieuwe informatie van Google zelf blijkt dat Samsung nog dit jaar zal starten met het updaten van haar Galaxy-smartphone(s) naar Android 10. De beta is overigens al in volle gang. Overigens is Samsung niet de enige fabrikant die de update dit jaar al zal uitrollen; in totaal worden 10 fabrikanten genoemd.

Samsung: dit jaar Android 10

Volgens Google kunnen we van verschillende fabrikanten dit jaar nog de update naar Android 10 verwachten. Eén van deze fabrikanten is Samsung. Google noemt in totaal tien fabrikanten die nog in 2019 toestellen zullen updaten naar de nieuwste Android-versie. OnePlus heeft eerder al de 7 Pro en OnePlus 7 voorzien van Android 10 en ook voor de Nokia 8.1 wordt de update uitgerold. De tien merken die Google noemt zijn Asus, LG, Motorola, Oppo, Realme, Samsung, Sharp, Sony, Transsion en Vivo. Overigens wordt hier niet bij vermeld welke modellen de update (als eerst) krijgen.

Samsung One UI 2.0

Google is ervan overtuigd dat Android 10 een stuk sneller uitgerold wordt door fabrikanten dan Android 9 Pie. Samsung startte onlangs met het beta-programma voor de Galaxy S10-serie. Het is daarom de verwachting dat Samsung nog dit jaar zal starten met het verspreiden van de update naar Android 10 voor de Galaxy S10, S10e en S10+. Later wordt de update ook voor de Note 10, Note 10+ en andere modellen verwacht. Samsung voorzag op kerstavond (24 december) de Galaxy S9-serie in Nederland van de update naar Pie. We hopen natuurlijk dat de S10-serie het kerstcadeau een paar weken eerder krijgt. Wellicht is dit al in november. In dit artikel kun je alvast zien en lezen wat Samsung met Android 10 met One UI 2.0 heeft vernieuwd.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 626,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 399,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 632,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel