Samsung start Android 10 bèta-programma: dit is er nieuw in One UI 2.0

Samsung is vanaf nu officieel begonnen met het verspreiden van een bèta-programma voor Android 10, samen met de One UI 2.0 interface. De update zal als eerst voor de Galaxy S10-serie beginnen. Dankzij dit nieuws zien we gelijk welke aanpassingen en verbeteringen Samsung heeft doorgevoerd.

Android 10 met One UI 2.0

Voordat de Samsung Galaxy S10-familie wordt voorzien van de update naar Android 10, zal als eerst gestart worden met een bèta-programma. Hierbij wordt de nieuwe versie eerst getest en worden eventuele optimalisaties en bugfixes uitgebracht. Samsung heeft nu een officieel bericht de wereld in gestuurd, waarbij we duidelijk zien welke aanpassingen en verbeteringen de fabrikant heeft doorgevoerd met deze update.

Samsung One UI 2.0

Samsung spreekt zelf over het versimpelen en stroomlijnen van interacties. Meldingen nemen bijvoorbeeld tijdens het spelen van een game minder ruimte in, de pop-up schermen van een inkomende oproep zijn bijvoorbeeld dan kleiner, zodat je minder van de game hoeft te missen. Dit geldt ook voor het venster met de volumebalk, die nu compacter is geworden.

Samsung One UI 2.0

Er is ook een verbeterde donkere modus, waarbij op een intelligente manier de helderheid en kleuren wordt aangepast en het batterijverbruik verminderd wordt. Het Smart Lock-scherm, ofwel gewoon het vergrendelscherm, past vanaf nu automatisch de beste kleur toe voor tekst (zoals de klok of meldingen) toe, op basis van de achtergrond. Je hebt niets aan een witte tekst op een witte achtergrond; op je Samsung-device zal dit vervolgens dan in het zwart geschreven worden.

Samsung One UI 2.0

Samsung geeft verder aandacht aan de aanwezigheid van Digital Wellbeing in Android 10. In One UI kun je vanaf nu je smartphonegebruik inzien en zien welke app de meeste notificaties stuurt en aan welke toepassing je de meeste tijd besteedt. Dankzij de nieuwe Focus Mode kun je je nog beter focussen op taken en word je helemaal niet meer afgeleid door je smartphone. Apps kunnen dan namelijk gepauzeerd worden.

Samsung One UI 2.0

Tot slot heeft Samsung aandacht geschonken aan een functie die ‘Device care’ genoemd wordt. Hiermee kun je de gezondheid van je Samsung Galaxy bekijken. Denk aan het accuverbruik, maar ook de beschikbare opslagruimte en het werkgeheugen. De functie wordt ook wel apparaatbeheer genoemd.

Samsung One UI 2.0

Bèta

De bèta van Android 10 zal niet voor iedere Samsung Galaxy beschikbaar komen. Overigens is het überhaupt nog de vraag wanneer Samsung van plan is de updates uit te rollen. Nog altijd ontbreekt hierover informatie. Er gingen wel eerder berichten rond dat 49 Samsung-toestellen de update zouden krijgen. De béta is alleen beschikbaar voor de Samsung Galaxy S10, S10+, S10e en S10 5G. Echter lijkt het er niet op dat Nederland tot de gelukkige landen behoort.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 399,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 626,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 632,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel