Android 10 met One UI 2.0 op de Samsung Galaxy S10: een eerste indruk

De Samsung Galaxy S10 is één van de toestellen waarvoor de Android 10 update beschikbaar zal komen. Samen met de nieuwe Android-versie is er ook One UI 2.0. Dankzij een preview krijgen we een goed beeld van wat we kunnen verwachten.

Galaxy S10 met Android 10: preview

Google presenteerde onlangs de definitieve versie van Android 10. Dit is de nieuwste Android-versie en is al voor een aantal toestellen uitgerold; waaronder de Nokia 8.1 en een aantal OnePlus-toestellen. Daar wordt later ook de Galaxy S10 aan toegevoegd.

Het beta-programma is nog niet gestart, maar dankzij een vroegtijdig gelekte versie hebben de collega’s van PhoneArena krijgen we een eerste indruk. Allereerst zijn er de nieuwe gestures en bedieningsmogelijkheden die Android 10 biedt. Deze neemt Samsung één op één van Google over. Hierdoor kun je vegen vanaf de zijkanten en onderkant. Mocht je dit niet fijn vinden, dan kun je ook nog de vertrouwde toetsen gebruiken.

Galaxy S10 Android 10 volume

Een nieuwe functie is verder dat de gevoeligheid van de terug-veegbeweging aangepast kan worden. Handig als een deel van je hoesje de zijkant van het scherm inneemt, waardoor je hem niet goed kunt vegen. Je kunt dan de gevoeligheid instellen, zodat de case geen hindernis hoeft te vormen.

Galaxy S10 Android 10 powershare

Tevens zijn de meldingen verbeterd waarbij je gebruik kunt maken van slimme antwoorden. Wanneer iemand bijvoorbeeld een adres stuurt, kun je dankzij Smart Reply direct het adres in Google Maps openen, vanuit de notificatie. Tevens kan je bij het draadloos opladen (PowerShare) aangeven tot hoeveel procent je de accu wilt opladen. Zo wordt voorkomen dat je de accu van het andere apparaat leegtrekt.

Galaxy S10 Android 10 accu

Andere verbeteringen zien we ook, zoals de vernieuwde volumeregelaars, een vernieuwd overzicht van batterijstatistieken en de aanwezigheid van Digital Wellbeing waarmee je je smartphonegebruik in de gaten kunt houden. De Contacten-app biedt vanaf nu een prullenbak-modus aan waarbij verwijderde personen binnen 15 dagen nog teruggehaald kunnen worden. Tevens wordt Android Auto standaard voorgeïnstalleerd. Alle nieuwe functies in Android 10 vind je hier.

Het is op dit moment niet bekend wanneer Samsung de update naar Android 10 uitrolt voor de Galaxy S10-serie. PhoneArena noemt nog de volgende punten die ze zijn tegengekomen met de update;

  • Full screen gestures
  • Enhanced one-handed mode
  • New Media & Devices
  • Enhanced Biometrics
  • New Battery usage graph
  • Improved Digital Wellbeing
  • Enhanced Samsung Internet, Contacts, Calendar, Reminder, My Files, Calculator
  • Android Auto is now preloaded
  • Removed Android Beam
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 671,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 399,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 643,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel