Android beveiligingsupdate juli 2017 uitgebracht: dicht maar liefst 138 lekken

Er zijn met de nieuwste update van Google 138 lekken in Android gedicht. Het gaat om de Android beveiligingsupdate juli 2017 die vanaf nu uitgerold wordt. Als eerst komt de update beschikbaar voor verschillende toestellen uit de Nexus- en Pixel-serie.

Android beveiligingsupdate juli 2017

Zoals iedere maand heeft Google ook deze maand een beveiligingsupdate uitgebracht voor het mobiele besturingssysteem Android. Waar bij beveiligingsupdate juni 2017 nog 101 lekken gedicht werden, zijn dat er nu een heel stuk meer. Beveiligingsupdate juli 2017 dicht namelijk 138 lekken. Echter zijn sommige van de patches enkel voor toestellen van bepaalde merken of met bepaalde processors.

In de update worden kritieke problemen in bijvoorbeeld drivers in processors van Qualcomm, NVIDIA en MediaTek aangepakt en worden ook beveiliging-issues aangepakt in het Android besturingssysteem zelf.

Als eerst komt de update beschikbaar voor de Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6, Google Pixel, Pixel XL, Nexus 9, Nexus Player en Pixel C. Fabrikanten zoals Samsung, Huawei en andere makers kunnen nu ook aan de slag met het optimaliseren van de update voor hun eigen toestellen. De factory images zijn hier te vinden, de OTA images hier.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel