Android distributiecijfers augustus 2017: 13,5 procent op Android Nougat

Google heeft de distributiecijfers voor augustus 2017 verzameld en gebundeld in een nieuw overzicht. Deze cijfers geven iedere maand een beeld van de gebruikte Android versies wereldwijd, voor ontwikkelaars geven deze getallen een beeld van welke versie zij het beste kunnen gebruiken voor de ontwikkeling van apps.

Gebruik Nougat nog erg laag

De meest recente Android versie die op dit moment op smartphones en tablets geleverd wordt, is deze maand goed voor totaal 13,5 procent aan gebruikers. Android 7.0 Nougat is goed voor 12,3 procent deze maand en kent een groei van bijna 2 procent ten opzichte van de vorige maand. Toch blijft het gebruik van Nougat achter bij bijvoorbeeld Android 6.0 Marshmallow, vorig jaar rond deze tijd telde dat besturingssysteem 15,2% gebruikers.

Android 6.0 Marshmallow laat ook deze maand nog groei zien en stijgt van 31,8% naar 32,3 procent deze maand. Andere Android versies noteren deze maand kleine verliezen, waarbij het aantal Android KitKat gebruikers het sterkst daalde met -1,1% naar precies 16 procent. Android 5.0 en 5.1 Lollipop waren samen goed voor een verlies van 0,9%. Het duurt niet lang meer voordat Android O officieel het daglicht zal gaan zien, hopelijk zal deze versie sneller beschikbaar komen op Android apparaten dan Android Nougat op dit moment presteert.

Android distributiecijfers augustus 2017

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel