Lenovo stopt met Vibe UI interface en stapt over naar Stock Android

Lenovo heeft bekend gemaakt dat het stopt met de eigen skin Vibe UI bij haar Android-toestellen. De fabrikant zal gebruik gaan maken van de Stock Android interface om zo beter aan de wensen van consumenten te voldoen.

Lenovo Vibe UI stopt

Over Android leggen fabrikanten hun eigen skin, zoals Samsung TouchWiz/Experience en HTC Sense. Lenovo voorziet haar toestellen van de Vibe UI waarbij je thema’s kunt kiezen en vele aanpassingen terugziet in de interface. Lenovo heeft nu bevestigd te stoppen met de eigen skin en deze te vervangen door de Stock Android interface.

Anuj Sharma, hoofd productmarketing van Lenovo smartphones in India brengt het nieuws over het overstappen naar Stock Android. Volgens Sharma was het een lang proces om een afweging te maken. Lenovo verkoopt in veel verschillende landen toestellen, en bijvoorbeeld in China is een aangepaste versie vele malen populairder dan Stock Android.

Lenovo Vibe UI

De komende Lenovo K8 (Note) zal als eerst met Android 7.1.1 Nougat geleverd worden en dus niet voorzien zijn van de Lenovo Vibe UI. Overigens werd ook bekend gemaakt dat verbeteringen als Dolby Atmos en TheaterMax wel geleverd zullen worden, maar verder een schone Android-ervaring geboden zal worden. Lenovo is ook eigenaar van Motorola, die al veel langer gebruik maakt van Stock Android.

Stock Android

Overigens zal de ontwikkeling van Vibe UI stoppen. Het stoppen met Vibe UI heeft als voordeel dat updates voor Android vele malen sneller uitgerold kunnen worden, omdat niet eerst de skin nog geoptimaliseerd en aangepast hoeft te worden. Het is op dit moment niet duidelijk wat buiten India met Vibe UI gaat gebeuren, maar het ligt zeer voor de hand dat wereldwijd deze actie doorgezet wordt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel