Android O Developer Preview 4 beschikbaar: Easter Egg wijst op Android 8.0 Octopus

Google heeft een nieuwe beta-versie vrijgegeven van Android O. Het betreft Android O Developer Preview 4, dat tevens de laatste versie is van het preview-programma. Dit betekent dat we binnenkort de definitieve versie van Android 8.0 O kunnen verwachten. Mogelijk krijgt deze versie de naam Android 8.0 Octopus.

Android O Developer Preview 4

De vierde beta-versie van Android O is uitgebracht door Google. De Android O Developer Preview 4 is vanaf nu beschikbaar en wordt OTA uitgerold naar de verschillende toestellen die vallen onder het beta-programma. Android O werd geheel onverwacht eind maart aangekondigd. Daarbij werd ook bekend dat de definitieve versie van Android 8.0 O zal verschijnen in het derde kwartaal van dit jaar.

Android O notificaties

Ook bij de Android O Developer Preview 4 geldt dat Google benadrukt dat de previews niet voor dagelijks gebruik geschikt zijn omdat deze nog instabiel kunnen zijn. Deze versies zijn vooral voor ontwikkelaars (en enthousiaste hobbyisten) bedoeld om feedback te geven en hun toepassingen gereed te maken voor de nieuwe Android-versie.

Veranderingen

In de Android O Developer Preview 4 zijn geen grote veranderingen doorgevoerd. Echter zijn die er wel. Google spreekt over bugfixes en verschillende optimalisaties. Tevens bevat het de nieuwste API voor ontwikkelaars, zoals die ook in Developer Preview 3 was te vinden. Android O zelf biedt bijvoorbeeld notificatie-kanalen, Picture-in-Picture modus, kunnen icoontjes verschillende vormen krijgen, worden lettertypes breed ondersteund en nog veel meer.

Android 8.0 Octopi

Android 8.0 Octopi / Android 8.0 Octopus

Google gaf eerder deze maand aan dat het nog altijd geen definitieve versienaam heeft voor Android 8.0. Echter heeft The Verge in de nieuwe versie aanwijzingen gevonden voor de mogelijke naam van Android O. De Easter Egg met het herkenbare ‘O’ symbool is vervangen door een octopus. Het kan volgens de bron zijn dat het inderdaad Android 8.0 Octopus kan worden. Iets wat nog best goed kan zijn, omdat een octopus acht ‘poten’ heeft.

Het is nog niet bevestigd dat het Android 8.0 Octopi of Android 8.0 Octopus wordt, maar dit lijkt een serieuze aanwijzing te zijn. Toch blijft de naam opvallend omdat Google doorgaans zoetigheden gebruikte in de namen voor nieuwe Android-versies. We houden je op de hoogte zodra er nieuwe vorderingen zijn.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel