Android 8.0 O heeft nog steeds geen versienaam: naam komt deze zomer

Google heeft nog altijd geen versienaam bedacht voor de nieuwste Android-versie. We zijn inmiddels aangekomen bij de ‘O’. Wel zullen we de naam deze zomer te horen krijgen, zo belooft Google. Ook geeft het team van Google wat meer informatie over de nieuwe Android-versie.

Versienaam Android 8.0 O

Tijdens een ‘Ask Me Anything’ sessie op Reddit met Google, zijn verschillende details naar voren gekomen. Het team van software engineers laten in de sessie weten dat er nog steeds geen besluit is genomen over de naam van Android 8.0 O. Traditioneel houdt Google vast aan versnaperingen en lekkernijen zoals Nougat, Ice Cream Sandwich en Lollipop.

Android O Instellingen

Wel laat het team weten dat de beslissing voor de definitieve versienaam voor het einde van de zomer zal vallen. Er gaan berichten over bijvoorbeeld Oreo en Oatmeal Cookie. Omdat Orea verbonden is aan een merk, schatten we deze kans toch wat minder groot. Misschien wordt het wel iets met Orange Juice?

Android O verbeteringen

De makers laten weten dat Android O veel verbeteringen krijgt. Zo moeten gebruikers in de toekomst meer controle krijgen over de kleurbalans van het display. Daarbij is het witte paneel met de zwartgekleurde snelle instellingen definitief. Dit is opvallend omdat in eerdere Android-versies het paneel donkerder was met witte icoontjes.

Lees hier meer informatie over de nieuwe Android-versie in het bericht over de Android O aankondiging.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel