Grote Android fabrikanten bevestigen oudere toestellen niet te vertragen

Apple kwam eerder negatief in het nieuws omdat het oudere iPhone-modellen trager zou maken. Dit zou Apple doen om accu te besparen. Dit zorgde voor veel boze reacties. Verschillende Android-fabrikanten zoals Samsung, LG, HTC en Motorola hebben nu gereageerd op dit bericht.

Oudere Android toestellen worden niet vertraagd

In navolging van de rel rondom het vertragen van iPhones door Apple, hebben de grote Android fabrikanten laten weten dit niet te doen met oudere toestellen. Gisteren gaven Motorola en HTC al aan dat zij hun oudere telefoons niet vertragen. Vandaag hebben Samsung en LG ook bevestigd dat zij hun oudere telefoons niet vertragen door middel van de processor niet op volle snelheid te laten draaien om zo de accu te besparen.

Lithium-ion accu’s die worden gebruikt in smartphones worden op den duur wat zwakker. Hierdoor gaat je smartphone naar verloop van tijd steeds iets minder lang mee op een acculading. Om dit te compenseren laat Apple oudere iPhones langzamer draaien, zodat de accu langer meegaat op een lading.

Dit heeft tot een toch wel aardige rel geleid om smartphone-land. Uiteraard wordt er dan ook gekeken naar fabrikanten die Android smartphones produceren. Motorola, HTC Samsung en LG hebben inmiddels laten weten dit niet te doen met oudere smartphones. Of dit komt door het gebrek aan updates laten we maar even in het midden 😉

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel