Android gaat batterijniveau van verbonden Bluetooth apparaten tonen

Een nieuwe Android-versie krijgt een handige toevoeging. Van apparaten die via Bluetooth met het toestel verbonden zijn, krijgen gebruikers dan voortaan het batterijniveau te zien. Handig, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Batterijniveau verbonden apparaten

In de code van een API voor Android zijn aanwijzingen gevonden voor een nieuwe feature in Android. Het wordt mogelijk om het huidige batterijniveau van een middels Bluetooth verbonden apparaat te tonen. In bijvoorbeeld de statusbalk kun je dan precies zien of de batterij van je headset, smartwatch of ander Bluetooth apparaat bijna leeg is.

Batterijniveau Bluetooth apparaat

Verschillende fabrikanten zoals LG, Samsung en OnePlus gebruiken dezelfde feature al voor verschillende apparaten. Echter werkt dit nog lang niet met alle apparaten en dien je nog op het apparaat zelf te kijken wat het resterende accupercentage is. Overigens is de verwacht dat Google de aanpassing niet meer doorvoert in Android 8.0. Het ligt meer voor de hand dat Google het batterijniveau voor verbonden apparaten toevoegt aan Android 8.1.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel