IF Android Battery Channel: meer controle over de accu van je smartphone

IF, voor velen waarschijnlijk beter bekend als IFTTT, heeft een aantal nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan de IF app. Het gaat om het IF Android Battery Channel. Met de nieuwe mogelijkheden die zijn uitgebracht kan je als bezitter van een Android-toestel langer met de accu doen door slimme trucjes.

IF Android Battery Channel

IFTTT is een handige toepassing waarmee je bepaalde dingen kunt automatiseren. In februari veranderde de naam van IFTTT naar IF, waarbij ook drie handige ‘DO’-apps uitgebracht werden voor Android. In de IF-app hebben de ontwikkelaars nu een nieuw kanaal toegevoegd; Android Battery Channel. Hiermee kan je bepaalde acties uit laten voeren op de achtergrond, om meer uit de accu van je smartphone te halen.

IF Battery channel

Triggers

Via IF Android Battery Channel kan je verschillende handelingen instellen. Bluetooth en WiFi kunnen automatisch uitgeschakeld worden als de batterij bijna leeg is. Wanneer je de telefoon aan de lader legt, kan je telefoon ook zonder dat je er iets voor hoeft te doen op ‘mute’ gezet worden. Ook kan WiFi automatisch ingeschakeld worden als je thuiskomt.

Wanneer de batterij van je smartphone bijna leeg is, kan er via verschillende ’triggers’ ingesteld worden dat je een notificatie hiervan ontvangt. Dit kan zijn via Android Wear maar ook via Pushbullet of uiteraard op de telefoon zelf. Daarnaast kan er ook een SMS of e-mail hierover gestuurd worden naar jezelf.

Voor de liefhebbers van gedetailleerde informatie biedt Android Battery Channel ook genoeg interessante mogelijkheden. Elke keer wanneer je batterij onder een bepaald percentage komt kan dit bijgehouden worden in een Google Spreadsheet. Tevens kan er (uiteraard ook automatisch) in een spreadsheet op Google Drive bijgehouden worden wanneer het toestel aan de lader wordt gelegd.

De IF-app is gratis via onderstaande button te downloaden uit de Play Store. Alle mogelijke handelingen die ingesteld kunnen worden vind je hier in het Android Battery Channel.

Ook interessant:

IFTTT
IFTTT
Ontwikkelaar: IFTTT, Inc
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel