Android-gebruikers melden problemen met verdwijnende foto’s

Foto’s die je maakt, maak je om te bewaren. Dan is het niet handig als je foto’s verwijderd worden. Dit lijkt te gebeuren bij verschillende gebruikers van Android-toestellen waaronder de Pixel-bezitters, maar ook bij andere Android-toestellen.

Verdwijnende foto’s

Gebruikers die in het bezit zijn van een Pixel-smartphone (waaronder de tweede, maar ook de derde generatie) melden problemen met het verdwijnen van foto’s. De problemen lijken daarbij ook bij verschillende andere Android-toestellen voor te komen. Het vermoeden bestaat dat de oorzaak van het probleem bij de Google Camera app ligt.

Het probleem duikt op wanneer je direct na het maken van een foto de telefoon weer ontgrendeld, of wanneer er snel geschakeld wordt naar een andere app. Je ziet wel een thumbnail van de nieuwe foto, maar het opslaan lijkt toch nog niet voltooid te zijn.

Google Camera

Bij sommige gebruikers zou het helpen om HDR uit te schakelen, of om te wachten tot een gemaakte foto in HDR gemaakt is. Het niet opslaan van foto’s lijkt specifiek te maken te hebben met de Google Camera-app die standaard op de Pixel-toestellen is te vinden. Tevens melden gebruikers van de Galaxy S9, Moto Z2 en Nexus 5X problemen met deze app. Het is daardoor niet helemaal met zekerheid te zeggen of het inderdaad aan Google Camera app ligt.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel