Samsung lanceert Galaxy A9: uitgebreid toestel met vier camera’s achterop

We hoorden eerder al berichten over een Samsung-smartphone met vier camera’s aan de achterkant. Nu heeft Samsung de Samsung Galaxy A9 officieel aangekondigd. De smartphone wordt ook uitgebracht in Nederland. We zetten de details op een rij.

Samsung Galaxy A9 aangekondigd

Samsung maakte eerder bekend dat het de nieuwe features, eerder wil uitbrengen naar de goedkopere range toestellen. Dat wist Samsung eerder al waar te maken met de interessante geprijsde Samsung Galaxy A7 (2018) die sinds kort in Nederland verkrijgbaar is. Dit toestel heeft een triple-camera. De A-serie is nu uitgebreid met de Samsung Galaxy A9.

De Samsung Galaxy A9 heeft maar liefst vier camera’s aan de achterkant. Hiermee moet het mogelijk zijn om de mooiste en spannendste momenten vast te leggen en te delen. Samsung heeft een wereldprimeur met de zogenoemde quad-camera. Niet eerder verscheen een smartphone met vier camera’s achterop.

Samsung Galaxy A9 black

Camera

De vier camerasensoren hebben elk een eigen functie. Een 10 megapixel lens zorgt voor 2x optische zoom, zodat je ook vanaf een afstand een close-up kunt maken. Een tweede 8 megapixel lens zorgt voor een grotere beeldhoek (Ultra Wide Lens). De derde 5 megapixel lens zorgt voor het vastleggen van diepte. De vierde lens is de standaard lens, die beelden vast legt in 24 megapixel. De lichtgevoeligheid ligt tussen de f/1.7 en f/2.4.

De camera is voorzien van verschillende slimme opties. Denk aan de Scene Optimizer die de foto’s maakt met professionele kwaliteit. Met AI Scene Recognition is je camera slimmer, zo belooft Samsung. Situaties kunnen herkent worden en de instellingen hierop aangepast.

Samsung Galaxy A9 blue

Andere specificaties

De Samsung Galaxy A9 is van nog veel meer gemakken voorzien. Het toestel heeft een 6,3 inch Full-HD+ Super AMOLED scherm met een 18:9 beeldverhouding. De telefoon krijgt een octa-core processor, 6GB RAM en 128GB interne opslagruimte. Is dat niet voldoende, dan kun je het geheugen gewoon uitbreiden met een geheugenkaart. Samsung brengt ook een versie uit met 8GB RAM en 128GB opslagruimte. Voorlopig komt deze niet naar Nederland.

Samsung levert de Galaxy A9 met een flinke 3800 mAh accu en Android 8.0 Oreo. Jammer dat niet direct Pie wordt meegeleverd, maar het ligt voor de hand dat de update naar Android Pie nog uitgebracht zal worden.

Er is NFC, uitgebreide WiFi-ondersteuning, een USB Type-C aansluiting en een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Tevens zien we een Bixby-knop aan de zijkant van de telefoon.

Samsung Galaxy A9 pink

Verkrijgbaarheid

Samsung brengt de Samsung Galaxy A9 in november uit. In Nederland krijgen we de keuze uit de kleuren Caviar Black, Lemonade Blue en Bubblegum Pink. Voor het toestel geldt een verkoopprijs van 599 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel