Google brengt Developer Preview 4 en Beta 3 uit van Android P

Er zijn twee nieuwe varianten uitgebracht van Android P. Google brengt Beta 3 en Developer Preview 4 uit van de nieuwste versie van Android. We zien enkele aanpassingen in de nieuwe testversies van de opvolger van Oreo. We zetten de details op een rij.

Android P: Developer Preview 4, Beta 3

Samen met een nieuwe beveiligingsupdate zijn ook twee nieuwe testversies verschenen van Android P. De definitieve versie wordt in september-oktober verwacht, maar tot die tijd moeten we het doen met testversies. Het is de één na laatste Developer Preview die Google uitbrengt van Android P. Beta 3 is wel de laatste versie. De definitieve naam voor ‘P’ is nog steeds niet bekend.

Android P Beta 3

De collega’s van Droid Life hebben enkele nieuwe functies ontdekt in de nieuwe Developer Preview 4/Beta 3 van Android P. Het kan altijd nog zijn dat Google ervoor kiest om bepaalde functies niet uit te brengen in de stabiele versie en alleen test in de testversies.

Android P Developer Preview 4

Een nieuwe functie is bijvoorbeeld de terug-toets in de navigatiebalk. Eerder zagen we deze in de vorm van een triangel, nu is dat een terug-pijltje. Ook is het notificatievenster licht getweakt. Er kan ook gekozen worden voor een automatisch thema op basis van de wallpaper en je krijgt een vernieuwd venster met software-info. In bijvoorbeeld het opslagvenster zijn de icoontjes vernieuwd en zijn er enkele visuele aanpassingen. Echt grote veranderingen in Android P Developer Preview 4/Beta 3 zijn er niet.

Android P Beta developer preview

Downloaden

De Beta 3 update wordt niet alleen voor de Pixel-serie vrijgegeven. Ook bijvoorbeeld voor de Nokia 7 Plus, Xperia XZ2 van Sony en OnePlus 6. Deze zal in de komende weken beschikbaar komen. Gebruikers voor de Developer Preview kunnen hier aan de slag met de Factory Images en hier met de OTA images.

Benieuwd naar de nieuwe features die zijn toegevoegd aan Android P? Raadpleeg dan het artikel met nieuwe functies in Android P en de nieuwe aankondiging over Android P tijdens Google I/O met wederom nieuwe functies.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel