Google geeft Android P Developer Preview 3 en P Beta 2 vrij

Google heeft de derde versie van de Android P Developer Preview vrijgegeven. Google gaf eerder een planning vrij voor de uitrol en verspreiding van de verschillende onderdelen van Android P. Nu is het dus tijd voor Android P Developer Preview 3 en Android P Beta 2.

Android P Developer Preview 3

Zoals verwacht heeft Google de nieuwste Developer Preview uitgebracht van Android P. De eerder verschenen planning gaf al aan dat begin juni de derde versie zou verschijnen. Er volgen in totaal vijf ontwikkelaarsversies; de definitieve versie verschijnt in het derde kwartaal van dit jaar. Developer Preview 5 zal er net voor verschijnen.

Met Developer Preview 3 van Android P wordt nogmaals bevestigd dat we te maken hebben met Android 9.0. Dit lag al erg voor de hand, maar nu is dus definitief dat het niet Android 8.2 P wordt. De volledige naam is helaas nog niet bekend, dus of het peppermint, praline, popcorn of iets anders wordt, is niet duidelijk.

Ben je benieuwd naar alle features die zijn toegevoegd aan Android P? Raadpleeg dan het artikel met alle nieuwe functies in Android P en de nieuwe aankondiging over Android P tijdens Google I/O met wederom nieuwe functies.

De OTA Images van de nieuwe Developer Preview zijn beschikbaar via deze link. Ook de Factory Images zijn hier beschikbaar. Deze zijn alleen te gebruiken voor de Pixel uit 2016 en de Pixel 2-serie.

Android P Developer Preview 3 bevat een reeks verbeteringen en voornamelijk bugfixes. Google heeft deze hier verzameld. Een van de nieuwe functies zijn bijvoorbeeld de nieuwe emoji uit Emoji 11.0. Degenen die met de Images aan de slag willen, daarvoor is het goed te weten dat deze versies nog niet stabiel genoeg kunnen zijn voor dagelijks gebruik.

Android P Beta 2

Ook is de tweede beta-versie vrijgegeven door Google. Deze update zal vanaf nu uitgerold worden via het beta-programma. In de komende weken zullen ook de niet-Pixel toestellen deze update krijgen. Google geeft meer informatie in haar blogpost.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel