Android P: beta-programma nu beschikbaar: niet alleen voor Pixel

Android P is de nieuwste versie van Android. Tijdens Google I/O heeft het bedrijf zojuist het beta-programma geopend voor de beta-versie van Android P. Eerder werd al de Developer Preview vrijgegeven.

Android P beta-programma

Het beta-programma voor Android P is vanaf nu beschikbaar. De Developer Preview die eerder vrijgegeven was, was enkel bedoeld voor ontwikkelaars. De beta-versie is voor een brede groep mensen bedoeld. Voordat de definitieve versie uitkomt, kunnen gebruikers hier dus mee aan de slag.

Overigens is het goed te weten dat er nog bugs in kunnen zitten, waardoor het niet gegarandeerd kan worden dat de nieuwe versie van de beta-software geheel foutloos werkt. Houd hier dus zeker rekening mee voordat je ermee aan de slag gaat.

Android P beta

Google heeft Android P beta vrijgegeven voor haar eigen toestellen; dit betekent de Pixel (XL) en Pixel 2 (XL). Echter is het ook voor andere toestellen beschikbaar, waaronder die van Nokia en Sony. Welke toestellen is op dit moment niet bekend.

Geschikte apparaten worden getoond op basis van je Google-account. Daarbij kun je je direct aanmelden voor het beta-programma via deze link. De OTA update wordt spoedig verwacht.

De merken hebben inmiddels hun pagina gedeeld voor de Android P Beta. Hiervoor kun je terecht via de volgende links; EssentialNokiaXiaomiSonyVivo, and Oppo.

Lees ook

Reageer op dit artikel