Android Pay: betaaldienst gelanceerd tijdens Google I/O

Google heeft vanavond de betaaldienst Android Pay officieel aangekondigd. In maart kwamen de eerste berichten over Android Pay al naar buiten en nu is het dus officieel.

Android Pay

Android Pay is officieel aangekondigd. In maart kregen we tijdens het Mobile World Congress al meer te horen over Android Pay. Tijdens Google I/O heeft Google laten weten dat we met een druk op de knop moeten kunnen gaan betalen. Daarbij zullen gebruikers die de applicatie met regelmaat gebruiken ook beloningen kunnen krijgen, maar wat dit precies inhoudt is nog niet bekend gemaakt.

Android Pay

In Amerika heeft Google voor de werking van Android Pay heel wat partners kunnen aantrekken. Hieronder vallen bedrijven zoals Coca-Cola, McDonald’s, Subway en Groupon. Betalen met Android Pay kan zowel in de winkel als online, waarbij lokaal betalen met Android Pay zal gaan via een NFC-connectie. Vervolgens krijg je een scherm waarin je de betaling kunt bevestigen.

Android Pay zal gebruik maken van je gekoppelde creditcard. De gegevens zullen vertrouwelijk worden opgeslagen en niet overgedragen worden aan handelaren en derden. Helaas voor Nederland, de dienst zal voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar komen. De kans is wel aanwezig dat ook Android Pay buiten Amerika beschikbaar komt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel