Android Pay: Google geeft definitief startschot nieuwe betaalmethode

Google heeft vandaag het startschot gegeven van haar betaalmethode Android Pay. De betaaldienst Android Pay werd tijdens Google I/O aangekondigd en moet het betalen met de smartphone mogelijk maken. Met een druk op de knop kan je een betaling verrichten, maar vooralsnog niet in Nederland en België. Wel heeft Android Pay interessante functies en mogelijkheden.

Android Pay

Android Pay is vanaf vandaag officieel te gebruiken bij diverse winkelketens en in verschillende apps. Eind mei werd Android Pay aangekondigd tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O. Helaas voor Nederlandse en Belgische Android-gebruikers, is Android Pay (nog) niet hier te gebruiken. De bruikbaarheid van Android Pay is voorlopig nog beperkt tot de Verenigde Staten. Wel bestaat de kans dat de betaalmethode op termijn ook buiten Amerika beschikbaar zal komen.

Android Pay

Google heeft veel partners kunnen vinden voor Android Pay. In de Verenigde Staten gaat het bijvoorbeeld om McDonald’s, Coca-Cola, Staples, Subway en Texaco. Lokaal betalen in een winkel zal vanaf nu beschikbaar zijn, in de Verenigde Staten. Het voltooien van een betaling gaat middels NFC. Op je smartphone krijg je bij een betaling een scherm te zien, waar je de betaling kunt bevestigen. Om Android Pay te gebruiken zal de dienst gebruik maken van de creditcard of debit-bankkaart die je aan je account moet koppelen.

Android Pay

Via apps van verschillende bedrijven kan ook een betaling verricht worden met Android Pay. Voorbeelden van apps die zullen werken met Android Pay zijn Airbnb, Domino’s Pizza, Groupon en Uber. Echter zal betalen in apps met Android Pay in de toekomst pas toegevoegd gaan worden.

Update 23:19 uur: de applicatie voor Android Pay wordt vanaf nu uitgerold. De Android Pay vervangt de huidige Google Wallet app.

Google Wallet
Google Wallet
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel