Google komt met betaalplatform en gaat Google+ opsplitsen

Google heeft op het Mobile World Congress haar nieuwe betaalplatform Android Pay aangekondigd. Met Android Pay moet het voor retailers en ontwikkelaars makkelijker worden een eenvoudig betaalplatform aan te bieden.

Android Pay

Op het Mobile World Congress deed Sundar Pichai, Senior VP bij Google het nieuwe betaalplatform uit de doeken. Google ziet de vraag naar een dergelijk betaalplatform en ziet ook in dat betaalplatformen in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen. Met Android Pay wordt het betalen bij een winkel makkelijker en kun je met je Android Smartphone. Dit kan bijvoorbeeld met Near Field Communication (NFC) en mogelijk ook met een vingerafdrukscanner.

Verder zal Google haar nieuwe betaalplatform toegankelijk maken via een API, zodat ontwikkelaars makkelijk Android Pay in hun eigen producten kunnen verwerken. Vermoedelijk zullen we in mei meer te weten komen over Android Pay op Google I/O.

Google+ wordt gesplitst

Het sociale netwerk van Google, Google+ zal worden opgesplitst in drie aparte kanalen, Google Photos, Google Streams en Hangouts. Google Streams is dan voornamelijk het discussie gedeelte en het plaatsen van updates in het huidige Google+. Google Photos zal eveneens los gemaakt worden van Google+. Hangouts wordt hierbij een los communicatie kanaal, net zoals WhatsApp en Snapchat dit zijn. Ook hierover zullen we vermoedelijk meer te weten komen op het aanstaande Google I/O in mei.

Lees ook

Reageer op dit artikel