Android Q Beta 2 verschijnt met Bubbels en verbeteringen

Een klein maandje na de eerste testversie van Android Q is Beta 2 online verschenen. In deze versie vinden we veranderingen op het gebied van privacy en nieuwe “Bubbels”. Op Google Pixel apparaten kan deze versie van Android alvast getest worden.

Android Q Beta 2

Google heeft een nieuwe manier om te multitasken uit de doeken gedaan. Google heeft de functie de naam “Bubbles” gegeven. In het onderstaande voorbeeld worden de bubbels gebruikt voor het tonen van een chatvenster. Maar ook andere koppelingen zijn volgens Google mogelijk zoals snel toegang tot notities of vertalingen.

Android Q Beta 2 Bubbles

Verder heeft Google het toevoegen van de uitsnede van een notch op schermafdrukken weer teruggedraaid. Dat kwam het bedrijf op kritiek te staan van gebruikers die klaagden over lelijke screenshots.

Privacy functies

In Beta 1 werd bekend dat Google de toegang tot bepaalde bestanden op je toestel specifieker gaat maken. In de tweede betaversie is deze “Scoped Storage” functie ingeschakeld voor nieuwe app installaties. Er moet dus toegang gevraagd worden voor foto’s of video’s, documenten of andere bestanden. Een simpele klik op toegang geven tot opslag zoals in eerdere versies van Android is er dus niet meer bij.

Foldable emulator

Voor ontwikkelaars die graag aan de slag willen met het optimaliseren van apps voor vouwbare apparaten is er goed nieuws. De emulator is uitgebreid met een knop waarmee het toestel virtueel gevouwen kan worden.

Android Q Beta 2 vouwbare emulator

Wil je Android Q beta 2 proberen op je Google Pixel smartphone dan kan dat ook. Google heeft de updates beschikbaar gesteld voor de Pixel-serie zowel als systeemimage als OTA-update.

Benieuwd naar alle nieuwe functies uit Android Q? Die vind je in dit overzicht.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel