Android Q krijgt definitief ‘Dark Mode’: zo ziet het eruit

Google gaat Android voorzien van verschillende verbeteringen. Eindelijk is er de bevestiging dat Android Q een donkere modus krijgt. Daarbij wordt Digital Wellbeing verder uitgebreid met nieuwe functionaliteit en mogelijkheden.

Android Q krijgt dark mode

Tijdens Google I/O heeft Google bekend gemaakt dat de nieuwe Android-versie een definitief donker thema krijgt. Het is een veelgevraagde functionaliteit en eindelijk heeft Google hier naar geluisterd. In Android Q zal er een donker thema zijn te vinden die gebruikt kan worden. Verschillende fabrikanten van Android-smartphones bieden reeds al een donker thema aan, maar nu wordt het dus ingebakken in Android.

Android Q Dark Theme

Het dark theme zal geactiveerd worden als er gekozen wordt voor de batterijbespaarmodus, maar er zal ook een toggle komen; een schakelaar om hem direct te activeren. Dit zal eruit komen te zien zoals in bovenstaande foto en onderstaande video die Google heeft vrijgegeven.

De nieuwe dark mode zal beschikbaar zijn in de nieuw vrijgegeven Android Q Beta. De beta is beschikbaar voor 21 toestellen in totaal 13 fabrikanten. Dit is inclusief de Pixel-serie. Tevens is er een nieuwe gesture-navigatie voor het bedienen van je smartphone.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel