Archos Access 57 met nette specs en Android Go aangekondigd voor 80 euro

Het Franse Archos komt ook met een eigen Android Go-toestel. Het bedrijf kondigt de Archos Access 57 aan, voorzien van een flink beeldscherm met 18:9 verhouding en toch nog aardig wat opslagruimte.

Archos Access 57

De Archos Access 57 is door de Franse fabrikant aangekondigd. Het toestel is uitgerust met een 5,7 inch display met een beeldverhouding van 18:9, dit is opvallend omdat dergelijke toestellen met Android Go doorgaans met een 16:9 beeldverhouding worden uitgebracht. Daarbij is het opvallend dat er 16GB aan opslagruimte is, normaal is dit 8GB. De opslagruimte kan uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 64GB.

Archos Access 57

Archos voorziet de smartphone dus van Android Go. Dit betekent dat de software is geoptimaliseerd voor toestellen met minder krachtige hardware. De Google-apps zijn bijvoorbeeld beschikbaar als minder riante Go-versies.

De smartphone heeft 1GB RAM-geheugen, ondersteuning voor 4G, een 1.4 GHz quad-core processor, dual-sim support en GPS aan boord. Verder is er een 8 megapixel camera met autofocus en 2 megapixel front-camera. Er kan in Full-HD gefilmd worden en de accucapaciteit bedraagt 2400 mAh.

De Archos Access 57 komt in oktober op de markt met een adviesprijs van 79,99 euro. Een komst naar Nederland specifiek is niet bekend op dit moment. Wel komt het toestel officieel naar Europa.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel