Asus komt met enorm krachtige gaming-smartphone: de ROG

Mobiel gamen neemt de laatste tijd een enorme vlucht. Na Nubia, Razer en Xiaomi komt Asus nu ook met een smartphone die speciaal bedoeld is om te gamen. Het gaat om de nieuwe Asus ROG, wat staat voor Republic of Gamers. Naast geweldige specificaties zullen er voor de ROG ook diverse accessoires te verkrijgen zijn, zoals een speciale controller en een zogenaamd “AeroActive Cooler”.

Asus ROG

Als je als fabrikant een gaming smartphone op de markt wil brengen, moet deze natuurlijk over geweldige specificaties beschikken. Dit heeft Asus goed begrepen met de ROG phone. Het toestel beschikt over een speciaal aangepaste Snapdragon 845 met een kloksnelheid van maar liefst 2,96GHz en 8GB aan RAM. Aan opslagruimte ook geen gebrek, er zullen twee versies zijn van 128GB en 512GB.

Asus Rog

Uiteraard heeft het toestel ook een fantastisch 6,0 inch AMOLED-beeldscherm met een 18:9 verhouding en resolutie van 2160 x 1080 en een 90Hz verversingsgraad. Met de 4000 mAh accu moet je maar liefst 7 uur kunnen gamen. Wat opvalt is dat het toestel twee USB-C aansluitingen heeft. Eén zit gewoon onderaan het toestel en de ander zit aan de zijkant van het toestel en is bedoeld voor accessoire. Een 3,5mm aansluiting is ook aanwezig op de Asus ROG.

Asus Rog

Accessoires

De Asus Republic of Gamers smartphone zal een aantal toffe accessoires meekrijgen. Zo heeft Asus een USB-C aansluiting aan de zijkant geplaatst, zodat je hier de AeroActive Cooler op aan kunt sluiten. Deze accessoire zorgt voor extra koeling en wordt geplaatst aan de achterzijde van het toestel.

Een andere accessoire is de Twin View Dock. Dit is een soort controller waar in het onderste gedeelte een beeldscherm zit en het bovenste gedeelte bedoeld is om je ROG smartphone te plaatsen. Als je kunt multitasken kun je bijvoorbeeld Twitch kijken en gamen tegelijk. Naast deze controller zal Asus ook de Gamevice uitbrengen. Dit is ook een controller, maar dan een controller zoals je die kent van de Nintendo Switch. Ook komt er een zogenaamde WiGog Dock beschikbaar waarmee je games kunt streamen naar je TV.

Asus Rog

X Mode

Een toffe functie van de Asus ROG smartphone is X Mode. Door in de telefoon te knijpen zoals we dat van HTC kennen, activeer je X Mode. X Mode optimaliseert de prestaties van de telefoon door de meeste achtergrond processen te sluiten. Hierdoor zou het het gamen nog beter moeten gaan. De hierboven besproken AeroActive Cooler wordt bestuurd door X Mode.

Beschikbaarheid

De prijs van de nieuwe Asus ROG is nog niet bekend. De verwachting is dat de prijs erg hoog zal liggen. Daarbij is onduidelijk wat de beschikbaarheid is van de nieuwe smartphone van Asus.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel