Xiaomi presenteert Black Shark smartphone met waterkoeling, voor gamers

Xiaomi is groot investeerder van het Chinese bedrijf Black Shark. Het bedrijf heeft een speciale game-smartphone aangekondigd, bedoeld voor de fanatieke gamers. Opvallend is dat het toestel gebruik maakt van waterkoeling.

Smartphone met waterkoeling

Xiaomi heeft de Black Shark smartphone aangekondigd; een smartphone bedoeld voor de echte gamer. Het apparaat is voorzien van vele specificaties; maar één ding springt er toch wel bovenuit; de waterkoeling. Het bedrijf heeft het over ‘multilayer cooling kit’ maar het blijft onduidelijk hoe het precies werkt; daarover doet de fabrikant geen verdere uitspraken. Met de waterkoeling kan de smartphone nog betere performance leveren; het kan de temperatuur van de CPU 8 graden doen dalen.

Er is verder een 5,99 inch IPS Full-HD+ beeldscherm met een 18:9 beeldverhouding. De smartphone is uitgerust met een Snapdragon 845 processor en 6/8GB RAM-geheugen. Daarbij is er afhankelijk van de hoeveelheid werkgeheugen 64GB of 128GB opslagruimte beschikbaar; dit is niet uitbreidbaar.

Xiaomi Black Shark

De Black Shark smartphone van Xiaomi heeft een dual-camera (12MP+20MP) met een lichtgevoeligheid van f/1.75. Daarbij is er een 20 megapixel front-camera (f/2.2). Er is geen 3,5 millimeter aansluiting; wel kun je het toestel ook gebruiken met een Bluetooth-Gamepad. Deze is voorzien van een aparte accu van 340 mAh. De smartphone zelf heeft een 4000 mAh accu.

De adviesprijs voor de 6/64GB versie ligt op 2999 Yuan. Dit is omgerekend zo’n 390 euro. Vanaf 20 april ligt het toestel in China in de winkels. Het is niet duidelijk of het toestel ook buiten China uitgebracht zal worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel