Huawei lanceert eigen app store AppGallery voor apps en games (APK)

Google heeft de Play Store, Samsung de Galaxy Apps app en LG heeft SmartWorld. Als beta-versie heeft Huawei nu ook een eigen app store uitgebracht; AppGallery. Deze applicatie werkt enkel op Huawei en Honor-toestellen en nu krijgen we inzich in hoe de app eruitziet.

Huawei AppGallery

AppGallery, dat is de naam van de app store van Huawei zelf. De Chinese fabrikant kon niet achterblijven met een eigen app store, nadat verschillende fabrikanten al een eigen versie van een app store aanbieden. Huawei biedt nu zelf de dienst aan als beta-versie, die te gebruiken is door in te loggen met een Huawei ID.

Huawei AppGallery

De beta-versie zal later dit jaar opgevolgd worden met de stabiele versie. De publieke uitrol staat gepland voor dit jaar, zo laat Huawei weten. Op het startscherm staan enkele uitgelichte apps en games. Daarbij kun je swipen door de verschillende tabbladen met de categorieën, meest populaire apps en bijvoorbeeld ook je eigen content. Ook de zoekfunctie is aanwezig zodat je op zoek kunt naar je apps.

Huawei AppGallery

De zoekresultaten zijn wel minder uitgebreid dan bij de Play Store. Huawei heeft de app uitgebracht omdat in het thuisland de Play Store niet beschikbaar is. In de AppGallery worden de beste apps uit de Play Store aangeboden. Echter zijn bepaalde apps zoals WhatsApp niet te vinden in de downloadwinkel van Huawei.

Huawei AppGallery

Ben je in het bezit van een Huawei of Honor-toestel dan kun je de applicatie als APK hier downloaden. Omdat het een beta-test betreft, is het mogelijk dat er nog bugs aanwezig zijn in de app.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel