Asus begint verspreiding Android 9 Pie update voor ZenFone 5

Asus is begonnen met het uitrollen van de Android Pie update voor haar toestellen. De Asus ZenFone 5 is als eerst aan de beurt. Wereldwijd melden gebruikers dat de update beschikbaar is gekomen.

Asus ZenFone 5 krijgt Pie

De update naar Android 9 Pie voor de Asus ZenFone 5 is een feit. Asus is er snel bij met het updaten, want eerder werd nog gesteld dat de update begin 2019 beschikbaar zou komen. De nieuwe software-update is vooralsnog alleen beschikbaar voor de ZenFone 5 met modelnummer ZE-620KL, dat is ook de versie die in Nederland verkocht wordt.

Asus Zenfone 5 android pie

De update heeft een grootte van 1,12GB en wordt binnenkort OTA uitgerold. Je kunt dus binnenkort een melding verwachten op je telefoon dat de update binnengehaald kan worden. Mocht je niet langer willen wachten, dan kun je aan de slag met de officiële update-file, die je op je SD-kaart kunt zetten. De ZIP zet je op de geheugenkaart, je schakelt het toestel opnieuw in met volume-down + power-button ingedrukt, selecteer je ‘apply update from microSD’ en kies je het desbetreffende bestand. Hiervoor is geen reset naar de fabrieksinstellingen nodig, maar we raden je aan dit alleen te doen als je zeker weet wat je doet.

De file met het updatebestand is hier te downloaden als ZIP. De OTA-update via het toestel zelf wordt binnenkort verwacht. Bij sommige gebruikers is hij beschikbaar gekomen toen er meerdere malen op ‘handmatig controleren op updates’ werd getikt. Voor de ZenFone 5Z wordt de update in januari verwacht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel