Asus ZenFone Go TV maakt overal digitale TV kijken mogelijk

Hardware fabrikant Asus heeft een nieuwe smartphone aangekondigd met ingebouwde digitale TV-tuner. De Asus ZenFone Go TV is een van de weinige smartphones waarmee digitale televisie bekeken kan worden. Het bekijken van televisie werkt ook in Nederland en België.

Asus ZenFone Go TV

De Asus ZenFone Go TV is een op Android 5.1 gebaseerde smartphone met Asus eigen gebruikersinterface genaamd ZenUI. Op het toestel is het mogelijk om digitale (DVB-T) televisie te kijken. In Nederland is het aanbod beperkt tot de zenders van de NPO en regionale omroepen, in België zijn meer free-to-air zenders te ontvangen.

Asus ZenFone Go TV

Qua specificaties is de ZenFone Go TV uitgerust met een 5,5 inch display en 16GB of 32GB opslagruimte. De processor betreft een Qualcomm Snapdragon 400 die is geklokt op 1,4GHz, het toestel beschikt over 2GB RAM-geheugen. Het toestel is in maarliefst acht verschillende kleuren te verkrijgen waaronder blauw, rood, zwart, wit en goud. De ZenFone Go TV is een dual-sim smartphone waarbij beide SIM-kaarten met een 4G netwerk verbonden kunnen worden.

Asus ZenFone Go TV

Het toestel kan uit de slaapstand worden gehaald door twee keer op het scherm te tikken. De interface is naar eigen wens aan te passen middels thema’s. De meegeleverde apps PhotoCollage en ZenCircle laten je avonturen samenstellen en delen met de wereld. Wie het toestel koopt krijgt ook gratis 100GB aan opslagruimte voor Google Drive. Over de prijs is nog niets bekend, zodra dit wel het geval is lees je dat op DroidApp!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel