Beme voor Android uitgebracht: deel je leven op een speciale manier

De Beme app is uitgebracht voor Android. Nu denk je misschien ‘Beme?’. Dat is niet heel gek, in Android-land is de naam niet zo heel bekend. Voor de iPhone is de app al langer beschikbaar. Met Beme heb je een sociaal netwerk waarbij je je momenten kunt delen op een speciale manier.

Beme voor Android

De applicatie Beme is nu beschikbaar voor Android, de applicatie is uitgebracht in de Google Play Store. Al een aantal maanden geleden werd de applicatie voor iOS al uitgebracht. Beme spreek je uit als “Biem” en is een sociaal netwerk gericht op video. Echter onderscheidt Beme zich op een speciale manier. Je ziet geen knop waarbij je content kunt delen. Je begint met het delen van een video als je de app hebt geopend en de telefoon (met nabijheidssensor) tegen je borst wordt gehouden. Ook kan je een selfie-video schieten.

Op deze manier moeten anderen het idee krijgen dat ze echt in jouw leven worden meegenomen. Haal je je telefoon van je borst af, en krijgt de sensor weer licht, dan stopt de opname. Hierdoor wil de ontwikkelaar dat mensen een zo realistisch mogelijk beeld krijgen van iemand. Je kan het beeld dus ook niet zomaar stopzetten en pauzeren. Je ziet zelf ook niet met een live-voorbeeld wat je deelt. Vrienden die je video bekijken kunnen reageren op je live-video en je kan ook naar de beelden van andere gebruikers kijken. In onderstaande video legt de maker van de app uit wat je allemaal met Beme kan doen.

Beme is een initiatief van de filmmaker Casey Neistat. Wil je zelf aan de slag met Beme? Download de applicatie dan gratis uit de Play Store via onderstaande button.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel