Bendgate: Nexus 6P laat zich wel heel makkelijk buigen [update]

Als je uit bent gekeken op je nieuwe smartphone, dan kan je hem natuurlijk verkopen. Iemand op YouTube had een ander idee en onderworp een nieuwe Huawei Nexus 6P aan een buigtest. De bendgate kennen we vooral van de Apple iPhone, maar deze Nexus 6P laat zich wel heel erg makkelijk buigen. Ook wordt de Nexus 6P behuizing getest op sleutels en ook het scherm moet er aan geloven.

Nexus 6P bendgate

In een nieuwe video wordt de degelijkheid van de Nexus 6P op de proef genomen. De Huawei Nexus 6P moet vanaf volgende maand ook in Nederland verkrijgbaar zijn, maar een doorgaans betrouwbare bron op YouTube heeft al een exemplaar weten te bemachtigen.

Natuurlijk moeten we doorgaans dit soort filmpjes met een korrel zout nemen, maar doordat deze YouTuber al een groot aantal (betrouwbare) bendgate-video’s op zijn naam heeft staan, is de kans vrij groot dat ook deze video de waarheid over de Nexus 6P laat zien, helaas. Ook wordt getoond hoe kwetsbaar de behuizing is voor sleutels en ook dit pakt niet heel positief uit voor de Huawei Nexus 6P. Bij het buigen merkt de maker van het filmpje op dat zelfs zijn zusje deze smartphone had kunnen buigen.

Wel is te zien dat het toestel precies breekt op het punt waar met een aansteker het scherm is verhit. Deze hitte zorgt er waarschijnlijk voor dat het toestel veel makkelijker breekt dan normaal het geval zal zijn. Toch willen we je niet langer in spanning laten wachten. Hieronder kan je de bendgate video van de Nexus 6P bekijken. En nog een tip: probeer dit vooral niet thuis. (zie update onder de video)

Update 31 oktober:

De maker van de video heeft nu een video gepubliceerd, zonder aansteker. Als je de Nexus 6P probeert te buigen, zonder dat daarbij een aansteker wordt gebruikt, is de Huawei Nexus 6P onbuigbaar. We hebben hieronder twee video’s geplaatst die dit bewijzen. Wel hebben we wel nog onze vraagtekens over de krasgevoeligheid van het toestel. Zolang je er dus geen vuur bij houdt, hoef je geen zorgen te maken over de degelijkheid van de Nexus 6P.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel