Beveiligingscertificaat Instagram verlopen, website ontoegankelijk (update)

Wanneer je vanuit Twitter een Instagram link opent dan is het goed mogelijk dat je een waarschuwing te zien krijgt. Het beveiligingscertificaat van de website van Instagram is verlopen.

Instagram.com niet veilig

Via Google Chrome wordt de melding getoond dat de verbinding niet privé is, wat kan betekenen dat aanvallers mogelijk gegevens proberen te stelen. In dit geval is dat niet helemaal waar, het beveiligingscertificaat wat er voor zorgt dat je de website beveiligd over een HTTPS-verbinding kunt raadplegen is verlopen. Het certificaat verliep op 30 april 2015 om 14:00 Nederlandse tijd.photo_2015-04-30_14-54-39Op dit moment is alleen de website ontoegankelijk, de API en CDN die voor de inhoud in de applicaties van Instagram zorgen zijn wel beschikbaar. Wanneer Instagram haar certificaat vernieuwd heeft moet deze waarschuwingsmelding verdwenen zijn.

Update 15:17: Ook de Help-pagina’s van Instagram maken gebruik van het verlopen SSL-certificaat. Wanneer Instagram haar certificaat heeft bijgewerkt geven we je een nieuwe update.

Update 15:31: Instagram heeft haar certificaat bijgewerkt en de toegang tot de website is hersteld. Dit is te herkennen aan het groene hangslot in de adresbalk.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel