Bevestigd: Huawei P8, P9 Lite en Honor 7 krijgen geen Android 7.0 Nougat

Huawei is bezig met de ontwikkeling van Android 7.0 Nougat voor verschillende toestellen. Onder andere voor de Mate 8 en de Huawei P9 wordt de update op termijn verwacht. Maar voor de bezitters van de Huawei P8, Huawei P9 Lite en onder andere de Honor 7 is er slecht nieuws. De update zal niet verschijnen voor hen.

Huawei en Honor: Android 7.0 Nougat update

Huawei heeft op haar blog bekend gemaakt welke toestellen de update naar Android 7.0 Nougat zullen krijgen. Samen met Nougat zullen de desbetreffende smartphones ook gelijk EMUI 5.0 krijgen, de nieuwste versie van de skin. In september vorig jaar wist DroidApp al te melden dat de Huawei P8-serie (bestaande uit de Huawei P8, Huawei P8 Lite en Huawei P8 Max), Huawei Mate S en Honor 7 niet de update zouden krijgen. Ook de Huawei P9 Lite lijkt nu uitgesloten te zijn van de update. (zie update onderaan)

Honor Huawei Android 7.0 nougat

De eerdere berichten spraken erover dat de chipsets niet zouden voldoen aan de eisen voor Android 7.0 Nougat. Dit zou te maken hebben met de Vulkan API die zorgt voor de beste prestaties met een lager CPU gebruik. De volgende toestellen krijgen volgens het blogbericht wel de update. In het lijstje staan verder nog toestellen die alleen in China uitgebracht zijn.

In het bericht van Huawei worden inderdaad de Honor 7, Huawei P8-reeks en de Huawei Mate S niet genoemd. Ook de vorig jaar aangekondigde Honor 5X komt niet voor in het lijstje. Het meest opvallend is de Huawei P9 Lite. Zelfs dit toestel zou volgens Huawei niet de update krijgen. Apart, want het toestel zou volgens de berichten niet over een niet-ondersteunende processor beschikken. Toch wel een grote teleurstelling voor de bezitters van dit populaire toestel.

Huawei P9 Lite

Het moet raar lopen willen deze toestellen toch nog wel de update krijgen naar de nieuwste Android-versie. DroidApp zal je op de hoogte houden wanneer de update beschikbaar is. De uitrol van de update voor de verschillende toestellen zal in de komende weken of maanden starten. De Huawei Mate 9 draait reeds op Android 7.0 Nougat en ook de Huawei P8 Lite (2017) die binnenkort uitkomt draait op de nieuwste Android-versie.

Honor Huawei Android 7.0 nougat

Update 13:50 uur: DroidApp heeft de vraag vanmorgen direct weggelegd bij Huawei Nederland. Helaas hebben we hierop nog geen antwoord ontvangen. Wel heeft het bedrijf tegenover Androidworld aangegeven dat de Huawei P9 Lite wel een update zal ontvangen naar Android 7.0 Nougat. Het is nog niet bekend wanneer de update beschikbaar komt voor het toestel. Maar het is een hele opluchting dat het toestel toch wel van een update voorzien zal worden. Het is niet duidelijk waarom de P9 Lite dan niet genoemd werd in het updateschema.

Update 14:13 uur: Dimitry Vleugel van Huawei Nederland laat aan DroidApp het volgende weten; de Honor 7 zal de update (voorlopig) niet krijgen. De Huawei P9 en P9 Lite zullen wel de update naar Android 7.0 Nougat met EMUI 5.0 krijgen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel