BlackBerry Evolve en EvolveX aangekondigd; de specs op een rij

BlackBerry heeft twee nieuwe smartphones gepresenteerd, zonder fysiek toetsenbord. De toestellen hebben de namen Evolve en EvolveX en krijgen een prijskaartje van rond de 300 euro. We zetten de details op een rij.

BlackBerry Evolve

In ons land en de regio is TCL bekend als fabrikant van BlackBerry-toestellen. In bijvoorbeeld India heeft fabrikant Optiemus het recht om toestellen onder de merknaam BlackBerry uit te brengen. De fabrikant heeft nu de Evolve en EvolveX aangekondigd.

BlackBerry Evolve

De BlackBerry Evolve heeft een 5,99 inch Full-HD+ beeldscherm met een beeldverhouding van 18:9. Er is een Snapdragon 450 octa-core processor met 4GB RAM en 64GB uitbreidbare opslagruimte. De telefoon draait op Android 8.1 Oreo, heeft dual-sim en een 4000 mAh accu. De BlackBerry Evolve heeft een 16 megapixel camera voorop en een 13MP + 13MP dual-camera achterop.

BlackBerry EvolveX

EvolveX

Bij de BlackBerry EvolveX komen een groot deel van de specificaties overeen met die van de Evolve. Wel zijn er enkele verschillen. Er is een Snapdragon 660 octa-core processor met 6GB RAM en een 12MP + 13MP dual-camera en Dolby Atmos. De BlackBerry Evolve heeft een prijs van omgerekend zo’n 315 euro, de EvolveX kost omgerekend 439 euro. Voorlopig is alleen duidelijk dat de smartphones in India uitgebracht worden, er is niks bekend over een Europese release.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel