Google geeft Blogger-app Material Design, grootste update sinds 2016

Jarenlang bleef het stil omtrent de ontwikkeling van de Blogger-app, maar eindelijk is er goed nieuws te melden. Google giet de blog-app in een nieuw jasje; en wel met Material Design.

Blogger app

Via de Google Play Store is Google begonnen met het updaten van de Blogger app. Met deze applicatie kun je je blogs delen via Blogspot/Blogger. De applicatie is lange tijd niet voorzien van updates, want de laatste grote update verscheen in 2016, ruim drie jaar geleden. Het is een alternatief voor verschillende andere blogdiensten die anno nu het stokje van Blogger hebben overgenomen, denk aan Medium en natuurlijk WordPress. Toch heeft de Blogger-app nu wat aandacht gekregen.

Blogger Material Design

We zien een compleet nieuw Material Design, en dat komt als geroepen. Tot nu toe moesten we het doen met het verouderde Holo-design. De nieuwe Blogger app kan verder overweg met Adaptive Icons in Android en het opstellen van een nieuw bericht kan voortaan met de bekende drijvende button, die ook wel FAB wordt genoemd. Alles is vernieuwd, naar de nieuwste interfacestandaarden.

De nieuwe Blogger app update kun je downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Blogger
Blogger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel