Buienradar ontvangt Material Design make-over

Buienradar is een begrip in Nederland, de dienst biedt al enkele jaren overzichtelijke informatie over het weer. Om de informatie nog overzichtelijker te maken heeft Buienradar haar Android app voorzien van Material Design.

Buienradar nu met Material Design

Het Material Design zien we steeds vaker terug in applicaties, zo ook in de Buienradar app. Wanneer we de Buienradar applicatie openen krijgen we meteen het bekende radar beeld te zien, zonder al te veel poespas. Met de knoppen aan de rechterzijde kan de radar-loop gestart worden, ingezoomd worden of een grafiek met neerslagintensiteit worden getoond.buienradar-1

Het scrollen naar rechts levert informatie zoals de actuele temperatuur op jouw locatie en de 14-daagse voorspelling. Ook is het mogelijk om alerts in te stellen.

Via het Material Design menu krijg je toegang tot nog meer weerinformatie zoals de bekende KNMI temperatuur- of windkaart. Daarnaast vinden we ook de Zonneradar terug, die aangeeft waar de zon schijnt.Screenshot_2015-02-03-11-03-37Verder vinden we ook een integratie van Routeradar terug in de vorm van verkeersinformatie onder het kopje “Verkeer”.

Ook vinden we in de vernieuwde Buienradar app een nieuwe widget die de neerslagintensiteit weergeeft voor jouw locatie.

buienradar-widget

De Buienradar applicatie is uiteraard gratis te downloaden vanuit de Google Play Store.

> Bekijk hier de grote accurate weer-app test

Buienradar - weer
Buienradar - weer
Ontwikkelaar: RTL Nederland B.V.
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel